Ernæringsdata for Hvedebrød med fedtrige frø

Energiindholdet i 100 gram Hvedebrød med fedtrige frø er 279 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1168 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,3 g protein, 6,1 g fedt og 48,3 g kulhydrat.

  • Protein: 9,3 gram
  • Fedt: 6,1 gram
  • Kulhydrat: 48,3 gram

Af de 48,3 g kulhydrat er 44,2 g tilgængeligt de resterende 4,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvedebrød med fedtrige frø er der 6,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hvedebrød med fedtrige frø. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvedebrød med fedtrige frø er 9,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvedebrød med fedtrige frø
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1168 KJ
Energi i kilokalorie279 kcal
Fedt i alt6,1 g
→ Mættede fedtsyrer1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer2,8 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt48,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt44,2 g
→ Kostfibre4,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,9 g
Vand33,9 g (ml)

Vitaminer i Hvedebrød med fedtrige frø

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Hvedebrød, store, med fedtrige frø. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvedebrød med fedtrige frø
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvedebrød med fedtrige frø
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,182 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,077 mg
B3-vitamin1,57 NE
→ Niacin1,4 mg
→ Tryptofans bidrag1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,32 mg
B6-vitamin0,053 mg
B8-vitamin, Biotin5 µg
B9-vitamin, Folat42 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Hvedebrød med fedtrige frø

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hvedebrød med fedtrige frø
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk44,4 mg
Fosfor (P), Phosphor154 mg
Jern (Fe)1,34 mg
Jod (I)19,3 µg
Kalium (K)192 mg
Kobber (Cu)0,22 mg
Krom (Cr), Chrom2,7 µg
Magnesium (Mg)48 mg
Mangan (Mn)0,74 mg
Natrium (Na)463 mg
Nikkel (Ni)23 µg
Selen (Se)5,2 µg
Zink (Zn)1,06 mg

Sukkerarter i Hvedebrød med fedtrige frø

Det samlede indhold af sukkerarter i Hvedebrød med fedtrige frø er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvedebrød med fedtrige frø
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hvedebrød med fedtrige frø

Hvedebrød med fedtrige frø har et glykæmisk indeks (GI) på 38. Som betyder, at en potion Hvedebrød med fedtrige frø giver en blodsukkerrespons, som svarer til 38 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Hvedebrød med fedtrige frø er 17. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Hvedebrød med fedtrige frø Bread, wheat and other, high fat seeds. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvedebrød, store, med fedtrige frø.