Ernæringsdata for Hvedebolle

Energiindholdet i 100 gram Hvedebolle er 274 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1146 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,8 g protein, 2,8 g fedt og 54 g kulhydrat.

  • Protein: 8,8 gram
  • Fedt: 2,8 gram
  • Kulhydrat: 54 gram

Af de 54 g kulhydrat er 51,2 g tilgængeligt de overskydende 2,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hvedebolle er der 2,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvedebolle. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvedebolle er 8,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvedebolle
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1146 KJ
Energi i kilokalorie 274 kcal
Fedt i alt 2,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 54 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 51,2 g
→ Kostfibre 2,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 33 g (ml)

Vitaminer i Hvedebolle

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Hvedebrød, bolle, fin, industrifremstillet. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvedebolle
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvedebolle
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,15 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,053 mg
B3-vitamin 1,5 NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,053 mg
B8-vitamin, Biotin 2 µg
B9-vitamin, Folat 29 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Hvedebolle

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hvedebolle
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26 mg
Fosfor (P), Phosphor 96 mg
Jern (Fe) 0,99 mg
Jod (I) 24 µg
Kalium (K) 133 mg
Kobber (Cu) 0,13 mg
Krom (Cr), Chrom 3,3 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,5 mg
Natrium (Na) 501 mg
Nikkel (Ni) 4,5 µg
Selen (Se) 5,7 µg
Zink (Zn) 0,73 mg

Sukkerarter i Hvedebolle

Det totale indhold af sukkerarter i Hvedebolle er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvedebolle
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hvedebolle

Hvedebolle har et glykæmisk indeks (GI) på 42. Hvilket medfører, at en potion Hvedebolle skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 42 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hvedebolle er 22. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Hvedebolle Rolls, white, industrial produced. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvedebrød, bolle, fin, industrifremstillet.