Ernæringsdata for Hovedsalat
Energiindholdet i 100 gram Hovedsalat er 22 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 93 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,3 g protein, 0,4 g fedt og 4 g kulhydrat.
- Protein: 1,3 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 4 gram
Af de 4 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de resterende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hovedsalat er der 0,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Hovedsalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hovedsalat er 1,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 93 KJ |
Energi i kilokalorie | 22 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,7 g |
→ Kostfibre | 1,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 95,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hovedsalat
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Salat, hovedsalat, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 120 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,3 mg |
K-vitamin | 130 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,08 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,1 mg |
B3-vitamin | 0,5 NE |
→ Niacin | 0,75 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,25 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,2 mg |
B6-vitamin | 0,082 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,7 µg |
B9-vitamin, Folat | 83,2 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 9 mg |
Mineraler i Hovedsalat
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 52,2 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 39,2 mg |
Jern (Fe) | 0,65 mg |
Jod (I) | 0,6 µg |
Kalium (K) | 320 mg |
Kobber (Cu) | 0,051 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,6 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,52 mg |
Natrium (Na) | 18 mg |
Nikkel (Ni) | 1,8 µg |
Selen (Se) | 0,1 µg |
Zink (Zn) | 0,51 mg |
Sukkerarter i Hovedsalat
Det totale indhold af sukkerarter i Hovedsalat er 2,13 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,38 g |
Glucose | 0,71 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,04 g |
Glykæmisk indeks for Hovedsalat
Hovedsalat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Hovedsalat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Hovedsalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Hovedsalat Butterhead lettuce (US), cabbage lettuce (UK), raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salat, hovedsalat, rå.