Ernæringsdata for Hovedsalat

Energiindholdet i 100 gram Hovedsalat er 22 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 93 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,3 g protein, 0,4 g fedt og 4 g kulhydrat.

  • Protein: 1,3 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 4 gram

Af de 4 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de resterende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hovedsalat er der 0,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Hovedsalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hovedsalat er 1,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Hovedsalat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 93 KJ
Energi i kilokalorie 22 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,7 g
→ Kostfibre 1,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 95,2 g (ml)

Vitaminer i Hovedsalat

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Salat, hovedsalat, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hovedsalat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 120 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,3 mg
K-vitamin 130 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hovedsalat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,08 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,1 mg
B3-vitamin 0,5 NE
→ Niacin 0,75 mg
→ Tryptofans bidrag 0,25 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,2 mg
B6-vitamin 0,082 mg
B8-vitamin, Biotin 0,7 µg
B9-vitamin, Folat 83,2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 9 mg

Mineraler i Hovedsalat

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hovedsalat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 52,2 mg
Fosfor (P), Phosphor 39,2 mg
Jern (Fe) 0,65 mg
Jod (I) 0,6 µg
Kalium (K) 320 mg
Kobber (Cu) 0,051 mg
Krom (Cr), Chrom 1,6 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,52 mg
Natrium (Na) 18 mg
Nikkel (Ni) 1,8 µg
Selen (Se) 0,1 µg
Zink (Zn) 0,51 mg

Sukkerarter i Hovedsalat

Det totale indhold af sukkerarter i Hovedsalat er 2,13 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hovedsalat
Sukkerart Mængde
Fructose 1,38 g
Glucose 0,71 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,04 g

Glykæmisk indeks for Hovedsalat

Hovedsalat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Hovedsalat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hovedsalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Hovedsalat Butterhead lettuce (US), cabbage lettuce (UK), raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salat, hovedsalat, rå.