Ernæringsdata for Hirse
Energiindholdet i 100 gram Hirse er 359 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1504 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11 g protein, 4,2 g fedt og 72,8 g kulhydrat.
- Protein: 11 gram
- Fedt: 4,2 gram
- Kulhydrat: 72,8 gram
Af de 72,8 g kulhydrat er 64,3 g tilgængeligt de tilbageværende 8,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hirse er der 4,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hirse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hirse er 11 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1504 KJ |
Energi i kilokalorie | 359 kcal |
Fedt i alt | 4,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 72,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 64,3 g |
→ Kostfibre | 8,5 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,3 g |
Vand | 8,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hirse
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Hirse, hele korn. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,05 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,05 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,421 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,29 mg |
B3-vitamin | 4,72 NE |
→ Niacin | 2 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,75 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 30 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Hirse
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 9,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 240 mg |
Jern (Fe) | 4,8 mg |
Jod (I) | 5 µg |
Kalium (K) | 220 mg |
Kobber (Cu) | 0,49 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3,2 µg |
Magnesium (Mg) | 100 mg |
Mangan (Mn) | 0,71 mg |
Natrium (Na) | 0,4 mg |
Nikkel (Ni) | 199 µg |
Selen (Se) | 16 µg |
Zink (Zn) | 3,4 mg |
Sukkerarter i Hirse
Det samlede indhold af sukkerarter i Hirse er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Hirse
Hirse har et glykæmisk indeks (GI) på 52. Hvilket betyder, at en potion Hirse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 52 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Hirse er 33. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Hirse er Millet, whole-grain. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Hirse, hele korn.