Ernæringsdata for Hindbær

Energiindholdet i 100 gram Hindbær er 54 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 228 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 1,4 g fedt og 11,3 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 1,4 gram
  • Kulhydrat: 11,3 gram

Af de 11,3 g kulhydrat er 6,9 g tilgængeligt de overskydende 4,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hindbær er der 1,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hindbær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hindbær er 1,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Hindbær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 228 KJ
Energi i kilokalorie 54 kcal
Fedt i alt 1,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 11,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,9 g
→ Kostfibre 4,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 85,9 g (ml)

Vitaminer i Hindbær

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Hindbær, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hindbær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hindbær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,5 NE
→ Niacin 0,75 mg
→ Tryptofans bidrag 0,25 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,24 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin 1,9 µg
B9-vitamin, Folat 44 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 24 mg

Mineraler i Hindbær

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hindbær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 19,7 mg
Fosfor (P), Phosphor 38 mg
Jern (Fe) 0,55 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 228 mg
Kobber (Cu) 0,105 mg
Krom (Cr), Chrom 0,8 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 1,2 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 17,9 µg
Selen (Se) 0,189 µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Hindbær

Det totale indhold af sukkerarter i Hindbær er 2,05 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hindbær
Sukkerart Mængde
Fructose 1,22 g
Glucose 0,75 g
Lactose g
Maltose 0 g
Saccharose 0,08 g

Glykæmisk indeks for Hindbær

Hindbær har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det vil sige, at en potion Hindbær giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hindbær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hindbær er Raspberry, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hindbær, rå.