Ernæringsdata for Hasselnød

Energiindholdet i 100 gram Hasselnød er 598 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2502 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,9 g protein, 49,3 g fedt og 29,3 g kulhydrat.

  • Protein: 14,9 gram
  • Fedt: 49,3 gram
  • Kulhydrat: 29,3 gram

Af de 29,3 g kulhydrat er 21,1 g tilgængeligt de resterende 8,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hasselnød er der 49,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hasselnød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hasselnød er 14,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Hasselnød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2502 KJ
Energi i kilokalorie 598 kcal
Fedt i alt 49,3 g
→ Mættede fedtsyrer 3,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 38,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 5,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 29,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 21,1 g
→ Kostfibre 8,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,4 g
Vand 4,1 g (ml)

Vitaminer i Hasselnød

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Hasselnød, tørret. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hasselnød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,33 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 21 a-TE
→ Alfa-tokoferol 21 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hasselnød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,39 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,2 mg
B3-vitamin 1,2 NE
→ Niacin 4,37 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,15 mg
B6-vitamin 0,54 mg
B8-vitamin, Biotin 2 µg
B9-vitamin, Folat 72 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6,3 mg

Mineraler i Hasselnød

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hasselnød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 136 mg
Fosfor (P), Phosphor 349 mg
Jern (Fe) 2,8 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 738 mg
Kobber (Cu) 1,4 mg
Krom (Cr), Chrom 0,4 µg
Magnesium (Mg) 158 mg
Mangan (Mn) 7,2 mg
Natrium (Na) 1,9 mg
Nikkel (Ni) 170 µg
Selen (Se) 2,1 µg
Zink (Zn) 2 mg

Sukkerarter i Hasselnød

Det totale indhold af sukkerarter i Hasselnød er 4,7 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hasselnød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hasselnød

Hasselnød har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Hasselnød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hasselnød er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hasselnød er Nut, hazel (UK), filbert (USA), dried. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hasselnød, tørret.