Ernæringsdata for Grovfranskbrød

Energiindholdet i 100 gram Grovfranskbrød er 261 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1092 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,3 g protein, 3,3 g fedt og 51 g kulhydrat.

  • Protein: 8,3 gram
  • Fedt: 3,3 gram
  • Kulhydrat: 51 gram

Af de 51 g kulhydrat er 46,8 g tilgængeligt de tilbageværende 4,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Grovfranskbrød er der 3,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grovfranskbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grovfranskbrød er 8,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Grovfranskbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1092 KJ
Energi i kilokalorie 261 kcal
Fedt i alt 3,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 51 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 46,8 g
→ Kostfibre 4,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 35,4 g (ml)

Vitaminer i Grovfranskbrød

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grovfranskbrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grovfranskbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grovfranskbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,167 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,121 mg
B3-vitamin 1 NE
→ Niacin 1,47 mg
→ Tryptofans bidrag 1,47 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,5 mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin 1,9 µg
B9-vitamin, Folat 30,8 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Grovfranskbrød

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grovfranskbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26 mg
Fosfor (P), Phosphor 165 mg
Jern (Fe) 1,39 mg
Jod (I) 19,9 µg
Kalium (K) 172 mg
Kobber (Cu) 0,22 mg
Krom (Cr), Chrom 6,8 µg
Magnesium (Mg) 33,6 mg
Mangan (Mn) 0,6 mg
Natrium (Na) 399 mg
Nikkel (Ni) 14,5 µg
Selen (Se) 3,72 µg
Zink (Zn) 0,838 mg

Sukkerarter i Grovfranskbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Grovfranskbrød er 0,5 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grovfranskbrød
Sukkerart Mængde
Fructose 0,2 g
Glucose 0,2 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 0,1 g

Glykæmisk indeks for Grovfranskbrød

Grovfranskbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Det betyder, at en potion Grovfranskbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Grovfranskbrød er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grovfranskbrød Bread, white, coarse grain. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grovfranskbrød.