Ernæringsdata for Grovfranskbrød
Energiindholdet i 100 gram Grovfranskbrød er 261 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1092 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,3 g protein, 3,3 g fedt og 51 g kulhydrat.
- Protein: 8,3 gram
- Fedt: 3,3 gram
- Kulhydrat: 51 gram
Af de 51 g kulhydrat er 46,8 g tilgængeligt de tilbageværende 4,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Grovfranskbrød er der 3,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grovfranskbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Grovfranskbrød er 8,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1092 KJ |
Energi i kilokalorie | 261 kcal |
Fedt i alt | 3,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 51 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 46,8 g |
→ Kostfibre | 4,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 35,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Grovfranskbrød
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grovfranskbrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,167 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,121 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 1,47 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,47 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,5 mg |
B6-vitamin | 0,1 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,9 µg |
B9-vitamin, Folat | 30,8 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Grovfranskbrød
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 26 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 165 mg |
Jern (Fe) | 1,39 mg |
Jod (I) | 19,9 µg |
Kalium (K) | 172 mg |
Kobber (Cu) | 0,22 mg |
Krom (Cr), Chrom | 6,8 µg |
Magnesium (Mg) | 33,6 mg |
Mangan (Mn) | 0,6 mg |
Natrium (Na) | 399 mg |
Nikkel (Ni) | 14,5 µg |
Selen (Se) | 3,72 µg |
Zink (Zn) | 0,838 mg |
Sukkerarter i Grovfranskbrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Grovfranskbrød er 0,5 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,2 g |
Glucose | 0,2 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,1 g |
Glykæmisk indeks for Grovfranskbrød
Grovfranskbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Det betyder, at en potion Grovfranskbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Grovfranskbrød er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Grovfranskbrød Bread, white, coarse grain. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grovfranskbrød.