Ernæringsdata for Grøntsagsjuice

Energiindholdet i 100 gram Grøntsagsjuice er 53 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 220 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,1 g protein, 0,4 g fedt og 10,9 g kulhydrat.

  • Protein: 2,1 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 10,9 gram

Af de 10,9 g kulhydrat er 9,2 g tilgængeligt de tilbageværende 1,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grøntsagsjuice er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grøntsagsjuice. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grøntsagsjuice er 2,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grøntsagsjuice
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 220 KJ
Energi i kilokalorie 53 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 10,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,2 g
→ Kostfibre 1,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 85,2 g (ml)

Vitaminer i Grøntsagsjuice

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Grøntsagsjuice, pasteuriseret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grøntsagsjuice
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 436 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,895 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,895 mg
K-vitamin 13 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grøntsagsjuice
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,074 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,048 mg
B3-vitamin 0,693 NE
→ Niacin 1,06 mg
→ Tryptofans bidrag 0,363 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,245 mg
B6-vitamin 0,161 mg
B8-vitamin, Biotin 0,58 µg
B9-vitamin, Folat 37,5 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 14,4 mg

Mineraler i Grøntsagsjuice

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grøntsagsjuice
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 18,2 mg
Fosfor (P), Phosphor 32,5 mg
Jern (Fe) 0,46 mg
Jod (I) 0,904 µg
Kalium (K) 431 mg
Kobber (Cu) 0,083 mg
Krom (Cr), Chrom 2,18 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,133 mg
Natrium (Na) 160 mg
Nikkel (Ni) 11,5 µg
Selen (Se) 0,208 µg
Zink (Zn) 0,181 mg

Sukkerarter i Grøntsagsjuice

Det totale indhold af sukkerarter i Grøntsagsjuice er 0,435 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grøntsagsjuice
Sukkerart Mængde
Fructose 0,213 g
Glucose 0,138 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,082 g

Glykæmisk indeks for Grøntsagsjuice

Grøntsagsjuice har et glykæmisk indeks (GI) på 36. Det vil sige, at en potion Grøntsagsjuice skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 36 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Grøntsagsjuice er 3. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grøntsagsjuice Juice, mixed vegetables, pasteurized. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grøntsagsjuice, pasteuriseret.