Ernæringsdata for Grønne ærter, dybfrost

Energiindholdet i 100 gram Grønne ærter, dybfrost er 76 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 318 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,1 g protein, 0,7 g fedt og 13,6 g kulhydrat.

  • Protein: 6,1 gram
  • Fedt: 0,7 gram
  • Kulhydrat: 13,6 gram

Af de 13,6 g kulhydrat er 8,9 g tilgængeligt de overskydende 4,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grønne ærter, dybfrost er der 0,7 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grønne ærter, dybfrost. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønne ærter, dybfrost er 6,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 318 KJ
Energi i kilokalorie 76 kcal
Fedt i alt 0,7 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 13,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 8,9 g
→ Kostfibre 4,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 79,5 g (ml)

Vitaminer i Grønne ærter, dybfrost

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Grønne ærter, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 29,8 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,03 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,03 mg
K-vitamin 70 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,283 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,098 mg
B3-vitamin 1,71 NE
→ Niacin 2,57 mg
→ Tryptofans bidrag 0,867 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,315 mg
B6-vitamin 0,077 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 121 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 19,3 mg

Mineraler i Grønne ærter, dybfrost

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 35 mg
Fosfor (P), Phosphor 91,8 mg
Jern (Fe) 1,35 mg
Jod (I) 0,15 µg
Kalium (K) 163 mg
Kobber (Cu) 0,17 mg
Krom (Cr), Chrom 1,4 µg
Magnesium (Mg) 25,8 mg
Mangan (Mn) 0,37 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 22 µg
Selen (Se) 1,02 µg
Zink (Zn) 0,89 mg

Sukkerarter i Grønne ærter, dybfrost

Det totale indhold af sukkerarter i Grønne ærter, dybfrost er 4,7 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Grønne ærter, dybfrost

Grønne ærter, dybfrost har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Grønne ærter, dybfrost skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Grønne ærter, dybfrost er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grønne ærter, dybfrost Peas, green, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grønne ærter, dybfrost.