Ernæringsdata for Grønne ærter, dybfrost

Energiindholdet i 100 gram Grønne ærter, dybfrost er 76 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 318 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,1 g protein, 0,7 g fedt og 13,6 g kulhydrat.

  • Protein: 6,1 gram
  • Fedt: 0,7 gram
  • Kulhydrat: 13,6 gram

Af de 13,6 g kulhydrat er 8,9 g tilgængeligt de overskydende 4,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grønne ærter, dybfrost er der 0,7 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grønne ærter, dybfrost. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønne ærter, dybfrost er 6,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønne ærter, dybfrost
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)318 KJ
Energi i kilokalorie76 kcal
Fedt i alt0,7 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt13,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt8,9 g
→ Kostfibre4,7 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand79,5 g (ml)

Vitaminer i Grønne ærter, dybfrost

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Grønne ærter, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin29,8 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,03 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,03 mg
K-vitamin70 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønne ærter, dybfrost
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,283 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,098 mg
B3-vitamin1,71 NE
→ Niacin2,57 mg
→ Tryptofans bidrag0,867 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,315 mg
B6-vitamin0,077 mg
B8-vitamin, Biotin3 µg
B9-vitamin, Folat121 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin19,3 mg

Mineraler i Grønne ærter, dybfrost

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grønne ærter, dybfrost
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35 mg
Fosfor (P), Phosphor91,8 mg
Jern (Fe)1,35 mg
Jod (I)0,15 µg
Kalium (K)163 mg
Kobber (Cu)0,17 mg
Krom (Cr), Chrom1,4 µg
Magnesium (Mg)25,8 mg
Mangan (Mn)0,37 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni)22 µg
Selen (Se)1,02 µg
Zink (Zn)0,89 mg

Sukkerarter i Grønne ærter, dybfrost

Det totale indhold af sukkerarter i Grønne ærter, dybfrost er 4,7 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønne ærter, dybfrost
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Grønne ærter, dybfrost

Grønne ærter, dybfrost har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Grønne ærter, dybfrost skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Grønne ærter, dybfrost er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grønne ærter, dybfrost Peas, green, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grønne ærter, dybfrost.