Ernæringsdata for Groft toastbrød

Energiindholdet i 100 gram Groft toastbrød er 258 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1081 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,3 g protein, 2,9 g fedt og 51 g kulhydrat.

  • Protein: 8,3 gram
  • Fedt: 2,9 gram
  • Kulhydrat: 51 gram

Af de 51 g kulhydrat er 47,2 g tilgængeligt de overskydende 3,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Groft toastbrød er der 2,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Groft toastbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Groft toastbrød er 8,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Groft toastbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1081 KJ
Energi i kilokalorie 258 kcal
Fedt i alt 2,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 51 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 47,2 g
→ Kostfibre 3,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 36 g (ml)

Vitaminer i Groft toastbrød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Groft toastbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Groft toastbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,167 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,121 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 30,8 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Groft toastbrød

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Groft toastbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 50 mg
Fosfor (P), Phosphor 105 mg
Jern (Fe) 1,1 mg
Jod (I) 18 µg
Kalium (K) 135 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 7 µg
Magnesium (Mg) 27 mg
Mangan (Mn) 0,66 mg
Natrium (Na) 422 mg
Nikkel (Ni) 3,5 µg
Selen (Se) 2,4 µg
Zink (Zn) 0,77 mg

Sukkerarter i Groft toastbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Groft toastbrød er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Groft toastbrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Groft toastbrød

Groft toastbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Hvilket medfører, at en potion Groft toastbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Groft toastbrød er 19. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Groft toastbrød er Bread, wheat with rye, for toasting, industrial produced. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet.