Ernæringsdata for Groft knækbrød

Energiindholdet i 100 gram Groft knækbrød er 343 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1436 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,5 g protein, 2,2 g fedt og 78,8 g kulhydrat.

  • Protein: 9,5 gram
  • Fedt: 2,2 gram
  • Kulhydrat: 78,8 gram

Af de 78,8 g kulhydrat er 62,5 g tilgængeligt de resterende 16,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Groft knækbrød er der 2,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Groft knækbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Groft knækbrød er 9,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Groft knækbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1436 KJ
Energi i kilokalorie 343 kcal
Fedt i alt 2,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 78,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 62,5 g
→ Kostfibre 16,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,4 g
Vand 7 g (ml)

Vitaminer i Groft knækbrød

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Knækbrød, rug-, groft (Husmans). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Groft knækbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0,833 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,8 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Groft knækbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,27 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,26 mg
B3-vitamin 1,4 NE
→ Niacin 2 mg
→ Tryptofans bidrag 2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,265 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 110 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Groft knækbrød

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Groft knækbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 80 mg
Fosfor (P), Phosphor 380 mg
Jern (Fe) 3,8 mg
Jod (I) 2,3 µg
Kalium (K) 476 mg
Kobber (Cu) 0,37 mg
Krom (Cr), Chrom 7,1 µg
Magnesium (Mg) 95,5 mg
Mangan (Mn) 3,6 mg
Natrium (Na) 443 mg
Nikkel (Ni) 25,1 µg
Selen (Se) 2,3 µg
Zink (Zn) 2,58 mg

Sukkerarter i Groft knækbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Groft knækbrød er 1,6 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Groft knækbrød
Sukkerart Mængde
Fructose 0,2 g
Glucose 0,4 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 1 g

Glykæmisk indeks for Groft knækbrød

Groft knækbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 67. Hvilket medfører, at en potion Groft knækbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 67 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Groft knækbrød er 42. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Groft knækbrød hedder på engelsk Crispbread, knackebrot, rye, coarse (Husmans). Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Knækbrød, rug-, groft (Husmans).