Ernæringsdata for Grapefrugt

Energiindholdet i 100 gram Grapefrugt er 43 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 180 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 9,8 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 9,8 gram

Af de 9,8 g kulhydrat er 8,4 g tilgængeligt de resterende 1,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grapefrugt er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grapefrugt. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grapefrugt er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Grapefrugt
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)180 KJ
Energi i kilokalorie43 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt9,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt8,4 g
→ Kostfibre1,4 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,3 g
Vand88,7 g (ml)

Vitaminer i Grapefrugt

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Grapefrugt, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grapefrugt
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1,42 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,3 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grapefrugt
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,035 mg
B3-vitamin0,3 NE
→ Niacin0,4 mg
→ Tryptofans bidrag0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,28 mg
B6-vitamin0,045 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat39 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin47,3 mg

Mineraler i Grapefrugt

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grapefrugt
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk28,3 mg
Fosfor (P), Phosphor19,5 mg
Jern (Fe)0,13 mg
Jod (I)0,1 µg
Kalium (K)145 mg
Kobber (Cu)0,042 mg
Krom (Cr), Chrom0,1 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,036 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni)3,06 µg
Selen (Se)0,22 µg
Zink (Zn)0,07 mg

Sukkerarter i Grapefrugt

Det samlede indhold af sukkerarter i Grapefrugt er 5 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grapefrugt
SukkerartMængde
Fructose1 g
Glucose2 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose2 g

Glykæmisk indeks for Grapefrugt

Grapefrugt har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Grapefrugt skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Grapefrugt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Grapefrugt hedder på engelsk Grapefruit, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grapefrugt, rå.