Ernæringsdata for Grahamsmel (fuldkornshvedemel)
Energiindholdet i 100 gram Grahamsmel (fuldkornshvedemel) er 341 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1426 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,7 g protein, 2,4 g fedt og 74,1 g kulhydrat.
- Protein: 10,7 gram
- Fedt: 2,4 gram
- Kulhydrat: 74,1 gram
Af de 74,1 g kulhydrat er 62,5 g tilgængeligt de tilbageværende 11,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Grahamsmel (fuldkornshvedemel) er der 2,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grahamsmel (fuldkornshvedemel). Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Grahamsmel (fuldkornshvedemel) er 10,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1426 KJ |
Energi i kilokalorie | 341 kcal |
Fedt i alt | 2,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 74,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 62,5 g |
→ Kostfibre | 11,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,5 g |
Vand | 11,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Grahamsmel (fuldkornshvedemel)
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Grahamsmel, fuldkornshvedemel. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,87 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,87 mg |
K-vitamin | 30 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,39 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,075 mg |
B3-vitamin | 5,6 NE |
→ Niacin | 2,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,68 mg |
B6-vitamin | 0,34 mg |
B8-vitamin, Biotin | 7 µg |
B9-vitamin, Folat | 50 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Grahamsmel (fuldkornshvedemel)
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 29,8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 313 mg |
Jern (Fe) | 3,31 mg |
Jod (I) | 2,7 µg |
Kalium (K) | 379 mg |
Kobber (Cu) | 0,317 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 103 mg |
Mangan (Mn) | 2,74 mg |
Natrium (Na) | 4,13 mg |
Nikkel (Ni) | 40 µg |
Selen (Se) | 0,1 µg |
Zink (Zn) | 2,6 mg |
Sukkerarter i Grahamsmel (fuldkornshvedemel)
Det totale indhold af sukkerarter i Grahamsmel (fuldkornshvedemel) er 0,54 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,54 g |
Glykæmisk indeks for Grahamsmel (fuldkornshvedemel)
Grahamsmel (fuldkornshvedemel) har et glykæmisk indeks (GI) på 52. Det betyder, at en potion Grahamsmel (fuldkornshvedemel) giver en blodsukkerrespons, som svarer til 52 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Grahamsmel (fuldkornshvedemel) er 33. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Grahamsmel (fuldkornshvedemel) hedder på engelsk Wheat, flour, wholemeal. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Grahamsmel, fuldkornshvedemel.