Ernæringsdata for Grahamsbrød
Energiindholdet i 100 gram Grahamsbrød er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,2 g protein, 2 g fedt og 49,3 g kulhydrat.
- Protein: 8,2 gram
- Fedt: 2 gram
- Kulhydrat: 49,3 gram
Af de 49,3 g kulhydrat er 44 g tilgængeligt de overskydende 5,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Grahamsbrød er der 2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grahamsbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Grahamsbrød er 8,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1004 KJ |
Energi i kilokalorie | 240 kcal |
Fedt i alt | 2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 49,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 44 g |
→ Kostfibre | 5,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,1 g |
Vand | 36,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Grahamsbrød
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grahamsbrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,3 mg |
K-vitamin | 20 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,216 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,12 mg |
B3-vitamin | 2,5 NE |
→ Niacin | 1,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,76 mg |
B6-vitamin | 0,155 mg |
B8-vitamin, Biotin | 6 µg |
B9-vitamin, Folat | 49 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Grahamsbrød
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 49 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 268 mg |
Jern (Fe) | 1,65 mg |
Jod (I) | 2 µg |
Kalium (K) | 198 mg |
Kobber (Cu) | 0,22 mg |
Krom (Cr), Chrom | 7,7 µg |
Magnesium (Mg) | 39,2 mg |
Mangan (Mn) | 1,2 mg |
Natrium (Na) | 511 mg |
Nikkel (Ni) | 3,8 µg |
Selen (Se) | 1,7 µg |
Zink (Zn) | 1,25 mg |
Sukkerarter i Grahamsbrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Grahamsbrød er 2 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,2 g |
Glucose | 0,2 g |
Lactose | g |
Maltose | 1,5 g |
Saccharose | 0,1 g |
Glykæmisk indeks for Grahamsbrød
Grahamsbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Hvilket betyder, at en potion Grahamsbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Grahamsbrød er 20. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Grahamsbrød Bread, wholemeal. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grahamsbrød.