Ernæringsdata for Grahamsbrød

Energiindholdet i 100 gram Grahamsbrød er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,2 g protein, 2 g fedt og 49,3 g kulhydrat.

  • Protein: 8,2 gram
  • Fedt: 2 gram
  • Kulhydrat: 49,3 gram

Af de 49,3 g kulhydrat er 44 g tilgængeligt de overskydende 5,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grahamsbrød er der 2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grahamsbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grahamsbrød er 8,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grahamsbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1004 KJ
Energi i kilokalorie 240 kcal
Fedt i alt 2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 49,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 44 g
→ Kostfibre 5,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,1 g
Vand 36,9 g (ml)

Vitaminer i Grahamsbrød

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grahamsbrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grahamsbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,3 mg
K-vitamin 20 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grahamsbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,216 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,12 mg
B3-vitamin 2,5 NE
→ Niacin 1,67 mg
→ Tryptofans bidrag 1,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,76 mg
B6-vitamin 0,155 mg
B8-vitamin, Biotin 6 µg
B9-vitamin, Folat 49 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Grahamsbrød

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grahamsbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 49 mg
Fosfor (P), Phosphor 268 mg
Jern (Fe) 1,65 mg
Jod (I) 2 µg
Kalium (K) 198 mg
Kobber (Cu) 0,22 mg
Krom (Cr), Chrom 7,7 µg
Magnesium (Mg) 39,2 mg
Mangan (Mn) 1,2 mg
Natrium (Na) 511 mg
Nikkel (Ni) 3,8 µg
Selen (Se) 1,7 µg
Zink (Zn) 1,25 mg

Sukkerarter i Grahamsbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Grahamsbrød er 2 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grahamsbrød
Sukkerart Mængde
Fructose 0,2 g
Glucose 0,2 g
Lactose g
Maltose 1,5 g
Saccharose 0,1 g

Glykæmisk indeks for Grahamsbrød

Grahamsbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Hvilket betyder, at en potion Grahamsbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Grahamsbrød er 20. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grahamsbrød Bread, wholemeal. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grahamsbrød.