Ernæringsdata for Grahamsbrød

Energiindholdet i 100 gram Grahamsbrød er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,2 g protein, 2 g fedt og 49,3 g kulhydrat.

  • Protein: 8,2 gram
  • Fedt: 2 gram
  • Kulhydrat: 49,3 gram

Af de 49,3 g kulhydrat er 44 g tilgængeligt de overskydende 5,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grahamsbrød er der 2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grahamsbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grahamsbrød er 8,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grahamsbrød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1004 KJ
Energi i kilokalorie240 kcal
Fedt i alt2 g
→ Mættede fedtsyrer0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt49,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt44 g
→ Kostfibre5,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,1 g
Vand36,9 g (ml)

Vitaminer i Grahamsbrød

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grahamsbrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grahamsbrød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,3 mg
K-vitamin20 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grahamsbrød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,216 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,12 mg
B3-vitamin2,5 NE
→ Niacin1,67 mg
→ Tryptofans bidrag1,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,76 mg
B6-vitamin0,155 mg
B8-vitamin, Biotin6 µg
B9-vitamin, Folat49 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Grahamsbrød

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grahamsbrød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk49 mg
Fosfor (P), Phosphor268 mg
Jern (Fe)1,65 mg
Jod (I)2 µg
Kalium (K)198 mg
Kobber (Cu)0,22 mg
Krom (Cr), Chrom7,7 µg
Magnesium (Mg)39,2 mg
Mangan (Mn)1,2 mg
Natrium (Na)511 mg
Nikkel (Ni)3,8 µg
Selen (Se)1,7 µg
Zink (Zn)1,25 mg

Sukkerarter i Grahamsbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Grahamsbrød er 2 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grahamsbrød
SukkerartMængde
Fructose0,2 g
Glucose0,2 g
Lactose g
Maltose1,5 g
Saccharose0,1 g

Glykæmisk indeks for Grahamsbrød

Grahamsbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Hvilket betyder, at en potion Grahamsbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Grahamsbrød er 20. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grahamsbrød Bread, wholemeal. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grahamsbrød.