Ernæringsdata for Græskar
Energiindholdet i 100 gram Græskar er 18 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 75 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,1 g fedt og 4,2 g kulhydrat.
- Protein: 0,6 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 4,2 gram
Af de 4,2 g kulhydrat er 3,1 g tilgængeligt de resterende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Græskar er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Græskar. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Græskar er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 75 KJ |
Energi i kilokalorie | 18 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 4,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,1 g |
→ Kostfibre | 1,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,5 g |
Vand | 94,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Græskar
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Græskar, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3,75 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,02 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 0,35 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,15 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,4 mg |
B6-vitamin | 0,05 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 36 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 5 mg |
Mineraler i Græskar
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20,1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 33 mg |
Jern (Fe) | 0,27 mg |
Jod (I) | 0,15 µg |
Kalium (K) | 243 mg |
Kobber (Cu) | 0,08 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 11,2 mg |
Mangan (Mn) | 0,04 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,2 mg |
Sukkerarter i Græskar
Det totale indhold af sukkerarter i Græskar er 2,7 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,9 g |
Glucose | 1,1 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,7 g |
Glykæmisk indeks for Græskar
Græskar har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Græskar skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Græskar er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Græskar er Pumpkin, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Græskar, rå.