Ernæringsdata for Græskar

Energiindholdet i 100 gram Græskar er 18 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 75 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,1 g fedt og 4,2 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 4,2 gram

Af de 4,2 g kulhydrat er 3,1 g tilgængeligt de resterende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Græskar er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Græskar. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Græskar er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Græskar
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)75 KJ
Energi i kilokalorie18 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt4,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,1 g
→ Kostfibre1,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,5 g
Vand94,6 g (ml)

Vitaminer i Græskar

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Græskar, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Græskar
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3,75 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Græskar
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,02 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin0,35 mg
→ Tryptofans bidrag0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,4 mg
B6-vitamin0,05 mg
B8-vitamin, Biotin0,4 µg
B9-vitamin, Folat36 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin5 mg

Mineraler i Græskar

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Græskar
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20,1 mg
Fosfor (P), Phosphor33 mg
Jern (Fe)0,27 mg
Jod (I)0,15 µg
Kalium (K)243 mg
Kobber (Cu)0,08 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)11,2 mg
Mangan (Mn)0,04 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,2 mg

Sukkerarter i Græskar

Det totale indhold af sukkerarter i Græskar er 2,7 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Græskar
SukkerartMængde
Fructose0,9 g
Glucose1,1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0,7 g

Glykæmisk indeks for Græskar

Græskar har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Græskar skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Græskar er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Græskar er Pumpkin, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Græskar, rå.