Ernæringsdata for Græskar på dåse
Energiindholdet i 100 gram Græskar på dåse er 105 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 438 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,1 g fedt og 25,6 g kulhydrat.
- Protein: 0,4 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 25,6 gram
Af de 25,6 g kulhydrat er 24,7 g tilgængeligt de resterende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Græskar på dåse er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Græskar på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Græskar på dåse er 0,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 438 KJ |
Energi i kilokalorie | 105 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 25,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 24,7 g |
→ Kostfibre | 0,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 73,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Græskar på dåse
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Græskar, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 578 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,024 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,02 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 0,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,1 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,4 mg |
B6-vitamin | 0,056 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 19 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 4,2 mg |
Mineraler i Græskar på dåse
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 17 mg |
Jern (Fe) | 0,35 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 206 mg |
Kobber (Cu) | 0,039 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3 µg |
Magnesium (Mg) | 7 mg |
Mangan (Mn) | 0,049 mg |
Natrium (Na) | 5 mg |
Nikkel (Ni) | 5 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,11 mg |
Sukkerarter i Græskar på dåse
Det samlede indhold af sukkerarter i Græskar på dåse er 2,7 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,9 g |
Glucose | 1,1 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,7 g |
Glykæmisk indeks for Græskar på dåse
Græskar på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 19. Det betyder, at en potion Græskar på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 19 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Græskar på dåse er 5. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Græskar på dåse Pumpkin, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Græskar, konserves.