Ernæringsdata for Græskar på dåse

Energiindholdet i 100 gram Græskar på dåse er 105 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 438 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,1 g fedt og 25,6 g kulhydrat.

  • Protein: 0,4 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 25,6 gram

Af de 25,6 g kulhydrat er 24,7 g tilgængeligt de resterende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Græskar på dåse er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Græskar på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Græskar på dåse er 0,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Græskar på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)438 KJ
Energi i kilokalorie105 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt25,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt24,7 g
→ Kostfibre0,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand73,7 g (ml)

Vitaminer i Græskar på dåse

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Græskar, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Græskar på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin578 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Græskar på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,024 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,02 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin0,3 mg
→ Tryptofans bidrag0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,4 mg
B6-vitamin0,056 mg
B8-vitamin, Biotin0,4 µg
B9-vitamin, Folat19 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin4,2 mg

Mineraler i Græskar på dåse

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Græskar på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20 mg
Fosfor (P), Phosphor17 mg
Jern (Fe)0,35 mg
Jod (I)0,7 µg
Kalium (K)206 mg
Kobber (Cu)0,039 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)7 mg
Mangan (Mn)0,049 mg
Natrium (Na)5 mg
Nikkel (Ni)5 µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,11 mg

Sukkerarter i Græskar på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Græskar på dåse er 2,7 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Græskar på dåse
SukkerartMængde
Fructose0,9 g
Glucose1,1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0,7 g

Glykæmisk indeks for Græskar på dåse

Græskar på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 19. Det betyder, at en potion Græskar på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 19 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Græskar på dåse er 5. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Græskar på dåse Pumpkin, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Græskar, konserves.