Ernæringsdata for Glaskål
Energiindholdet i 100 gram Glaskål er 25 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 106 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,7 g protein, 0,1 g fedt og 6,2 g kulhydrat.
- Protein: 1,7 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 6,2 gram
Af de 6,2 g kulhydrat er 2,6 g tilgængeligt de overskydende 3,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Glaskål er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Glaskål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Glaskål er 1,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 106 KJ |
Energi i kilokalorie | 25 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 6,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,6 g |
→ Kostfibre | 3,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 91 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Glaskål
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Knudekål, glaskål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 2 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,02 mg |
B3-vitamin | 0,4 NE |
→ Niacin | 0,567 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,167 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,165 mg |
B6-vitamin | 0,15 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 16 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 48,1 mg |
Mineraler i Glaskål
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 24 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 46 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 350 mg |
Kobber (Cu) | 0,129 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 19 mg |
Mangan (Mn) | 0,139 mg |
Natrium (Na) | 20 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,03 mg |
Sukkerarter i Glaskål
Det totale indhold af sukkerarter i Glaskål er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Glaskål
Glaskål har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det vil sige, at en potion Glaskål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Glaskål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Glaskål hedder på engelsk Kohlrabi, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Knudekål, glaskål, rå.