Ernæringsdata for Glaskål

Energiindholdet i 100 gram Glaskål er 25 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 106 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,7 g protein, 0,1 g fedt og 6,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1,7 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 6,2 gram

Af de 6,2 g kulhydrat er 2,6 g tilgængeligt de overskydende 3,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Glaskål er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Glaskål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Glaskål er 1,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Glaskål
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 106 KJ
Energi i kilokalorie 25 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 6,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,6 g
→ Kostfibre 3,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 91 g (ml)

Vitaminer i Glaskål

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Knudekål, glaskål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Glaskål
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Glaskål
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 0,4 NE
→ Niacin 0,567 mg
→ Tryptofans bidrag 0,167 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,165 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 48,1 mg

Mineraler i Glaskål

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Glaskål
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 24 mg
Fosfor (P), Phosphor 46 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 350 mg
Kobber (Cu) 0,129 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 19 mg
Mangan (Mn) 0,139 mg
Natrium (Na) 20 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,03 mg

Sukkerarter i Glaskål

Det totale indhold af sukkerarter i Glaskål er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Glaskål
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Glaskål

Glaskål har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det vil sige, at en potion Glaskål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Glaskål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Glaskål hedder på engelsk Kohlrabi, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Knudekål, glaskål, rå.