Ernæringsdata for Gåselever

Energiindholdet i 100 gram Gåselever er 130 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 545 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 4,3 g fedt og 6,3 g kulhydrat.

  • Protein: 16,4 gram
  • Fedt: 4,3 gram
  • Kulhydrat: 6,3 gram

Af de 6,3 g kulhydrat er 6,3 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Gåselever er der 4,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gåselever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gåselever er 16,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Gåselever
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 545 KJ
Energi i kilokalorie 130 kcal
Fedt i alt 4,3 g
→ Mættede fedtsyrer 1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 515 mg
Kulhydrat i alt 6,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,3 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 71,8 g (ml)

Vitaminer i Gåselever

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Lever, gåse, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gåselever
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 31500 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gåselever
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,56 mg
B2-vitamin, Riboflavin 3,2 mg
B3-vitamin 6,5 NE
→ Niacin 10,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 6,18 mg
B6-vitamin 0,93 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 738 µg
B12-vitamin 54 µg
C-vitamin 4,5 mg

Mineraler i Gåselever

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Gåselever
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 43 mg
Fosfor (P), Phosphor 261 mg
Jern (Fe) 30,5 mg
Jod (I) 2,8 µg
Kalium (K) 240 mg
Kobber (Cu) 7,52 mg
Krom (Cr), Chrom 1,1 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0 mg
Natrium (Na) 77 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 61 µg
Zink (Zn) 3,07 mg

Sukkerarter i Gåselever

Det totale indhold af sukkerarter i Gåselever er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gåselever
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Gåselever

Gåselever har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Gåselever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Gåselever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Gåselever er Liver, goose, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lever, gåse, rå.