Ernæringsdata for Gåselever

Energiindholdet i 100 gram Gåselever er 130 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 545 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 4,3 g fedt og 6,3 g kulhydrat.

  • Protein: 16,4 gram
  • Fedt: 4,3 gram
  • Kulhydrat: 6,3 gram

Af de 6,3 g kulhydrat er 6,3 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Gåselever er der 4,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gåselever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gåselever er 16,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Gåselever
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)545 KJ
Energi i kilokalorie130 kcal
Fedt i alt4,3 g
→ Mættede fedtsyrer1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol515 mg
Kulhydrat i alt6,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt6,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,3 g
Vand71,8 g (ml)

Vitaminer i Gåselever

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Lever, gåse, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gåselever
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin31500 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gåselever
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,56 mg
B2-vitamin, Riboflavin3,2 mg
B3-vitamin6,5 NE
→ Niacin10,3 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre6,18 mg
B6-vitamin0,93 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat738 µg
B12-vitamin54 µg
C-vitamin4,5 mg

Mineraler i Gåselever

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Gåselever
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk43 mg
Fosfor (P), Phosphor261 mg
Jern (Fe)30,5 mg
Jod (I)2,8 µg
Kalium (K)240 mg
Kobber (Cu)7,52 mg
Krom (Cr), Chrom1,1 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0 mg
Natrium (Na)77 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)61 µg
Zink (Zn)3,07 mg

Sukkerarter i Gåselever

Det totale indhold af sukkerarter i Gåselever er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gåselever
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Gåselever

Gåselever har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Gåselever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Gåselever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Gåselever er Liver, goose, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lever, gåse, rå.