Ernæringsdata for Gåseæg
Energiindholdet i 100 gram Gåseæg er 180 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 752 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,9 g protein, 13,3 g fedt og 1,4 g kulhydrat.
- Protein: 13,9 gram
- Fedt: 13,3 gram
- Kulhydrat: 1,4 gram
Af de 1,4 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Gåseæg er der 13,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gåseæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Gåseæg er 13,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 752 KJ |
Energi i kilokalorie | 180 kcal |
Fedt i alt | 13,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,7 g |
Kolesterol | 852 mg |
Kulhydrat i alt | 1,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 70,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Gåseæg
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Æg, gås, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 186 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,147 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,382 mg |
B3-vitamin | 0,189 NE |
→ Niacin | 5,02 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,76 mg |
B6-vitamin | 0,236 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 76 µg |
B12-vitamin | 5,1 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Gåseæg
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 60 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 208 mg |
Jern (Fe) | 3,64 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 210 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 16 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 138 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,33 mg |
Sukkerarter i Gåseæg
Det totale indhold af sukkerarter i Gåseæg er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Gåseæg
Gåseæg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Gåseæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Gåseæg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Gåseæg er Egg, goose, whole, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, gås, rå.