Ernæringsdata for Gåseæg

Energiindholdet i 100 gram Gåseæg er 180 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 752 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,9 g protein, 13,3 g fedt og 1,4 g kulhydrat.

  • Protein: 13,9 gram
  • Fedt: 13,3 gram
  • Kulhydrat: 1,4 gram

Af de 1,4 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Gåseæg er der 13,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gåseæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gåseæg er 13,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Gåseæg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)752 KJ
Energi i kilokalorie180 kcal
Fedt i alt13,3 g
→ Mættede fedtsyrer3,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,7 g
Kolesterol852 mg
Kulhydrat i alt1,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,4 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand70,4 g (ml)

Vitaminer i Gåseæg

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Æg, gås, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gåseæg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin186 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gåseæg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,147 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,382 mg
B3-vitamin0,189 NE
→ Niacin5,02 mg
→ Tryptofans bidrag4,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,76 mg
B6-vitamin0,236 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat76 µg
B12-vitamin5,1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Gåseæg

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Gåseæg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk60 mg
Fosfor (P), Phosphor208 mg
Jern (Fe)3,64 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)210 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)16 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)138 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)1,33 mg

Sukkerarter i Gåseæg

Det totale indhold af sukkerarter i Gåseæg er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gåseæg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Gåseæg

Gåseæg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Gåseæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Gåseæg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Gåseæg er Egg, goose, whole, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, gås, rå.