Ernæringsdata for Frossen pasteuriseret hele æg

Energiindholdet i 100 gram Frossen pasteuriseret hele æg er 144 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 603 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,5 g protein, 10 g fedt og 1,2 g kulhydrat.

  • Protein: 12,5 gram
  • Fedt: 10 gram
  • Kulhydrat: 1,2 gram

Af de 1,2 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frossen pasteuriseret hele æg er der 10 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frossen pasteuriseret hele æg . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frossen pasteuriseret hele æg er 12,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frossen pasteuriseret hele æg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)603 KJ
Energi i kilokalorie144 kcal
Fedt i alt10 g
→ Mættede fedtsyrer3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,3 g
Kolesterol548 mg
Kulhydrat i alt1,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,2 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand75,3 g (ml)

Vitaminer i Frossen pasteuriseret hele æg

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Æg, hele, pasteuriseret, dybfrost. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frossen pasteuriseret hele æg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin156 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin147 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frossen pasteuriseret hele æg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,087 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,301 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin3,43 mg
→ Tryptofans bidrag3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,73 mg
B6-vitamin0,12 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat65 µg
B12-vitamin1,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Frossen pasteuriseret hele æg

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frossen pasteuriseret hele æg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk56 mg
Fosfor (P), Phosphor180 mg
Jern (Fe)2,1 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)130 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)138 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)1,44 mg

Sukkerarter i Frossen pasteuriseret hele æg

Det totale indhold af sukkerarter i Frossen pasteuriseret hele æg er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frossen pasteuriseret hele æg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frossen pasteuriseret hele æg

Frossen pasteuriseret hele æg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Frossen pasteuriseret hele æg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Frossen pasteuriseret hele æg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Frossen pasteuriseret hele æg er Egg, hen, whole, pasteurized, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, hele, pasteuriseret, dybfrost.