Ernæringsdata for Frossen pasteuriseret hele æg
Energiindholdet i 100 gram Frossen pasteuriseret hele æg er 144 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 603 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,5 g protein, 10 g fedt og 1,2 g kulhydrat.
- Protein: 12,5 gram
- Fedt: 10 gram
- Kulhydrat: 1,2 gram
Af de 1,2 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frossen pasteuriseret hele æg er der 10 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frossen pasteuriseret hele æg . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frossen pasteuriseret hele æg er 12,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 603 KJ |
Energi i kilokalorie | 144 kcal |
Fedt i alt | 10 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,3 g |
Kolesterol | 548 mg |
Kulhydrat i alt | 1,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,2 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 75,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frossen pasteuriseret hele æg
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Æg, hele, pasteuriseret, dybfrost. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 156 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 147 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,087 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,301 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 3,43 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,73 mg |
B6-vitamin | 0,12 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 65 µg |
B12-vitamin | 1,5 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Frossen pasteuriseret hele æg
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 56 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 180 mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 130 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 138 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,44 mg |
Sukkerarter i Frossen pasteuriseret hele æg
Det totale indhold af sukkerarter i Frossen pasteuriseret hele æg er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Frossen pasteuriseret hele æg
Frossen pasteuriseret hele æg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Frossen pasteuriseret hele æg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Frossen pasteuriseret hele æg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Frossen pasteuriseret hele æg er Egg, hen, whole, pasteurized, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, hele, pasteuriseret, dybfrost.