Ernæringsdata for Frossen gulerod

Energiindholdet i 100 gram Frossen gulerod er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 109 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,2 g fedt og 6,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 6,3 gram

Af de 6,3 g kulhydrat er 4 g tilgængeligt de overskydende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frossen gulerod er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frossen gulerod. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frossen gulerod er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frossen gulerod
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 109 KJ
Energi i kilokalorie 26 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 6,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4 g
→ Kostfibre 2,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 92 g (ml)

Vitaminer i Frossen gulerod

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Gulerod, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frossen gulerod
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1064 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frossen gulerod
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,044 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,037 mg
B3-vitamin 0,464 NE
→ Niacin 0,681 mg
→ Tryptofans bidrag 0,217 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,187 mg
B6-vitamin 0,095 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 3,95 mg

Mineraler i Frossen gulerod

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frossen gulerod
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 36 mg
Fosfor (P), Phosphor 33 mg
Jern (Fe) 0,44 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 235 mg
Kobber (Cu) 0,074 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) 0,171 mg
Natrium (Na) 68 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,33 mg

Sukkerarter i Frossen gulerod

Det samlede indhold af sukkerarter i Frossen gulerod er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frossen gulerod
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frossen gulerod

Frossen gulerod har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Frossen gulerod skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frossen gulerod er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Frossen gulerod hedder på engelsk Carrots, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Gulerod, dybfrost.