Ernæringsdata for Frosne rosenkål

Energiindholdet i 100 gram Frosne rosenkål er 47 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 196 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,3 g protein, 0,5 g fedt og 9,5 g kulhydrat.

  • Protein: 3,3 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 9,5 gram

Af de 9,5 g kulhydrat er 5 g tilgængeligt de tilbageværende 4,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne rosenkål er der 0,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frosne rosenkål. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne rosenkål er 3,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne rosenkål
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 196 KJ
Energi i kilokalorie 47 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 9,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5 g
→ Kostfibre 4,5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 85,6 g (ml)

Vitaminer i Frosne rosenkål

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Rosenkål, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne rosenkål
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 23,3 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,34 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,34 mg
K-vitamin 250 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne rosenkål
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,139 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,09 mg
B3-vitamin 0,745 NE
→ Niacin 1,36 mg
→ Tryptofans bidrag 0,617 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,42 mg
B6-vitamin 0,18 mg
B8-vitamin, Biotin 0,4 µg
B9-vitamin, Folat 64 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 80,9 mg

Mineraler i Frosne rosenkål

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Frosne rosenkål
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 42 mg
Fosfor (P), Phosphor 69 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) 0,25 µg
Kalium (K) 483 mg
Kobber (Cu) 0,053 mg
Krom (Cr), Chrom 0 µg
Magnesium (Mg) 24 mg
Mangan (Mn) 0,27 mg
Natrium (Na) 8 mg
Nikkel (Ni) 5,6 µg
Selen (Se) 1,1 µg
Zink (Zn) 0,43 mg

Sukkerarter i Frosne rosenkål

Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne rosenkål er 2,1 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne rosenkål
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frosne rosenkål

Frosne rosenkål har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket betyder, at en potion Frosne rosenkål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frosne rosenkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frosne rosenkål Brussels sprout, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Rosenkål, dybfrost.