Ernæringsdata for Frosne rejer

Energiindholdet i 100 gram Frosne rejer er 78 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 326 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,8 g protein, 1,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,8 gram
  • Fedt: 1,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne rejer er der 1,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Frosne rejer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne rejer er 16,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne rejer
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)326 KJ
Energi i kilokalorie78 kcal
Fedt i alt1,1 g
→ Mættede fedtsyrer0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol160 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,6 g
Vand80,9 g (ml)

Vitaminer i Frosne rejer

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Reje, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne rejer
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin4 a-TE
→ Alfa-tokoferol4 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne rejer
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,045 mg
B3-vitamin1,5 NE
→ Niacin4,67 mg
→ Tryptofans bidrag3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,28 mg
B6-vitamin0,125 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin1,7 µg
C-vitamin1,5 mg

Mineraler i Frosne rejer

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Frosne rejer
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk86 mg
Fosfor (P), Phosphor113 mg
Jern (Fe)0,259 mg
Jod (I)14,1 µg
Kalium (K)83,6 mg
Kobber (Cu)0,407 mg
Krom (Cr), Chrom1,56 µg
Magnesium (Mg)27,9 mg
Mangan (Mn)0,053 mg
Natrium (Na)578 mg
Nikkel (Ni)2,49 µg
Selen (Se)22,3 µg
Zink (Zn)1,71 mg

Sukkerarter i Frosne rejer

Det totale indhold af sukkerarter i Frosne rejer er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne rejer
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Frosne rejer

Frosne rejer har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Frosne rejer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frosne rejer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frosne rejer Shrimp, boiled, shell removed. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Reje, dybfrost.