Ernæringsdata for Frosne rejer
Energiindholdet i 100 gram Frosne rejer er 78 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 326 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,8 g protein, 1,1 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 16,8 gram
- Fedt: 1,1 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frosne rejer er der 1,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Frosne rejer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frosne rejer er 16,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 326 KJ |
Energi i kilokalorie | 78 kcal |
Fedt i alt | 1,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 160 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,6 g |
Vand | 80,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frosne rejer
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Reje, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,5 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 4 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,06 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,045 mg |
B3-vitamin | 1,5 NE |
→ Niacin | 4,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,28 mg |
B6-vitamin | 0,125 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1 µg |
B9-vitamin, Folat | 20 µg |
B12-vitamin | 1,7 µg |
C-vitamin | 1,5 mg |
Mineraler i Frosne rejer
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 86 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 113 mg |
Jern (Fe) | 0,259 mg |
Jod (I) | 14,1 µg |
Kalium (K) | 83,6 mg |
Kobber (Cu) | 0,407 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,56 µg |
Magnesium (Mg) | 27,9 mg |
Mangan (Mn) | 0,053 mg |
Natrium (Na) | 578 mg |
Nikkel (Ni) | 2,49 µg |
Selen (Se) | 22,3 µg |
Zink (Zn) | 1,71 mg |
Sukkerarter i Frosne rejer
Det totale indhold af sukkerarter i Frosne rejer er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Frosne rejer
Frosne rejer har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Frosne rejer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Frosne rejer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Frosne rejer Shrimp, boiled, shell removed. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Reje, dybfrost.