Ernæringsdata for Frosne kødboller

Energiindholdet i 100 gram Frosne kødboller er 162 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 679 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,5 g protein, 9,4 g fedt og 9 g kulhydrat.

  • Protein: 10,5 gram
  • Fedt: 9,4 gram
  • Kulhydrat: 9 gram

Af de 9 g kulhydrat er 9 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne kødboller er der 9,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frosne kødboller. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne kødboller er 10,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne kødboller
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 679 KJ
Energi i kilokalorie 162 kcal
Fedt i alt 9,4 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 37 mg
Kulhydrat i alt 9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 4,1 g
Vand 67 g (ml)

Vitaminer i Frosne kødboller

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kødboller, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne kødboller
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne kødboller
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Frosne kødboller

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frosne kødboller
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 21,5 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 1,25 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 140 mg
Kobber (Cu) 0,074 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 19,5 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 590 mg
Nikkel (Ni) 18 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,3 mg

Sukkerarter i Frosne kødboller

Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne kødboller er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne kødboller
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frosne kødboller

Frosne kødboller har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det betyder, at en potion Frosne kødboller giver en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Frosne kødboller er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frosne kødboller Meat balls, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kødboller, dybfrost.