Ernæringsdata for Frosne kødboller
Energiindholdet i 100 gram Frosne kødboller er 162 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 679 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,5 g protein, 9,4 g fedt og 9 g kulhydrat.
- Protein: 10,5 gram
- Fedt: 9,4 gram
- Kulhydrat: 9 gram
Af de 9 g kulhydrat er 9 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frosne kødboller er der 9,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frosne kødboller. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frosne kødboller er 10,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 679 KJ |
Energi i kilokalorie | 162 kcal |
Fedt i alt | 9,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 37 mg |
Kulhydrat i alt | 9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 9 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,1 g |
Vand | 67 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frosne kødboller
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kødboller, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Frosne kødboller
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 21,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 1,25 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 140 mg |
Kobber (Cu) | 0,074 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 19,5 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 590 mg |
Nikkel (Ni) | 18 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,3 mg |
Sukkerarter i Frosne kødboller
Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne kødboller er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Frosne kødboller
Frosne kødboller har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det betyder, at en potion Frosne kødboller giver en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Frosne kødboller er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Frosne kødboller Meat balls, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kødboller, dybfrost.