Ernæringsdata for Frosne Jordbær

Energiindholdet i 100 gram Frosne Jordbær er 35 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 146 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,1 g fedt og 9,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,4 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 9,1 gram

Af de 9,1 g kulhydrat er 7 g tilgængeligt de resterende 2,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne Jordbær er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frosne Jordbær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne Jordbær er 0,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne Jordbær
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)146 KJ
Energi i kilokalorie35 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt9,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt7 g
→ Kostfibre2,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,4 g
Vand90 g (ml)

Vitaminer i Frosne Jordbær

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Jordbær, dybfrost, usukrede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne Jordbær
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,29 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,29 mg
K-vitamin20 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne Jordbær
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,022 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,037 mg
B3-vitamin0,462 NE
→ Niacin0,545 mg
→ Tryptofans bidrag0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,108 mg
B6-vitamin0,028 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat117 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin41,2 mg

Mineraler i Frosne Jordbær

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frosne Jordbær
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk16 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,75 mg
Jod (I)0,6 µg
Kalium (K)148 mg
Kobber (Cu)0,049 mg
Krom (Cr), Chrom1 µg
Magnesium (Mg)11 mg
Mangan (Mn)0,29 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni)5 µg
Selen (Se)0,2 µg
Zink (Zn)0,13 mg

Sukkerarter i Frosne Jordbær

Det totale indhold af sukkerarter i Frosne Jordbær er 4,57 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne Jordbær
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frosne Jordbær

Frosne Jordbær har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket medfører, at en potion Frosne Jordbær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frosne Jordbær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Frosne Jordbær er Strawberries, frozen, unsweetened. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Jordbær, dybfrost, usukrede.