Ernæringsdata for Franskbrød
Energiindholdet i 100 gram Franskbrød er 270 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1131 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8 g protein, 4,3 g fedt og 51,3 g kulhydrat.
- Protein: 8 gram
- Fedt: 4,3 gram
- Kulhydrat: 51,3 gram
Af de 51,3 g kulhydrat er 47,3 g tilgængeligt de tilbageværende 4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Franskbrød er der 4,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Franskbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Franskbrød er 8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1131 KJ |
Energi i kilokalorie | 270 kcal |
Fedt i alt | 4,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,9 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 51,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 47,3 g |
→ Kostfibre | 4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 33,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Franskbrød
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Franskbrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,118 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,067 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 1,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,5 mg |
B6-vitamin | 0,053 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,9 µg |
B9-vitamin, Folat | 50,3 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Franskbrød
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 37 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 124 mg |
Jern (Fe) | 1 mg |
Jod (I) | 20,7 µg |
Kalium (K) | 128 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 6,2 µg |
Magnesium (Mg) | 21,3 mg |
Mangan (Mn) | 0,6 mg |
Natrium (Na) | 465 mg |
Nikkel (Ni) | 6,23 µg |
Selen (Se) | 2,65 µg |
Zink (Zn) | 0,626 mg |
Sukkerarter i Franskbrød
Det totale indhold af sukkerarter i Franskbrød er 0,35 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,2 g |
Glucose | 0,1 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,05 g |
Glykæmisk indeks for Franskbrød
Franskbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Hvilket medfører, at en potion Franskbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Franskbrød er 19. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Franskbrød Bread, white. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Franskbrød.