Ernæringsdata for Forårsløg
Energiindholdet i 100 gram Forårsløg er 33 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 139 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,8 g protein, 0,2 g fedt og 7,3 g kulhydrat.
- Protein: 1,8 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 7,3 gram
Af de 7,3 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de tilbageværende 2,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Forårsløg er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Forårsløg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Forårsløg er 1,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 139 KJ |
Energi i kilokalorie | 33 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 7,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,7 g |
→ Kostfibre | 2,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 89,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Forårsløg
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Forårsløg, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 250 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,055 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,08 mg |
B3-vitamin | 0,525 NE |
→ Niacin | 0,858 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,333 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,075 mg |
B6-vitamin | 0,061 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 64 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 22,1 mg |
Mineraler i Forårsløg
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 72 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 37 mg |
Jern (Fe) | 1,48 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 276 mg |
Kobber (Cu) | 0,083 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,16 mg |
Natrium (Na) | 16 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0,6 µg |
Zink (Zn) | 0,39 mg |
Sukkerarter i Forårsløg
Det totale indhold af sukkerarter i Forårsløg er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Forårsløg
Forårsløg har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Forårsløg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Forårsløg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Forårsløg er Onions, spring, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Forårsløg, rå.