Ernæringsdata for Forårsløg

Energiindholdet i 100 gram Forårsløg er 33 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 139 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,8 g protein, 0,2 g fedt og 7,3 g kulhydrat.

  • Protein: 1,8 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 7,3 gram

Af de 7,3 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de tilbageværende 2,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Forårsløg er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Forårsløg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Forårsløg er 1,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Forårsløg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)139 KJ
Energi i kilokalorie33 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt7,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,7 g
→ Kostfibre2,6 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand89,8 g (ml)

Vitaminer i Forårsløg

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Forårsløg, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Forårsløg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin250 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Forårsløg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,055 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,08 mg
B3-vitamin0,525 NE
→ Niacin0,858 mg
→ Tryptofans bidrag0,333 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,075 mg
B6-vitamin0,061 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat64 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin22,1 mg

Mineraler i Forårsløg

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Forårsløg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk72 mg
Fosfor (P), Phosphor37 mg
Jern (Fe)1,48 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)276 mg
Kobber (Cu)0,083 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,16 mg
Natrium (Na)16 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0,6 µg
Zink (Zn)0,39 mg

Sukkerarter i Forårsløg

Det totale indhold af sukkerarter i Forårsløg er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Forårsløg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Forårsløg

Forårsløg har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Forårsløg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Forårsløg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Forårsløg er Onions, spring, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Forårsløg, rå.