Ernæringsdata for Flødeboller

Energiindholdet i 100 gram Flødeboller er 428 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1791 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,4 g protein, 16,5 g fedt og 65,3 g kulhydrat.

  • Protein: 4,4 gram
  • Fedt: 16,5 gram
  • Kulhydrat: 65,3 gram

Af de 65,3 g kulhydrat er 64,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Flødeboller er der 16,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Flødeboller. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flødeboller er 4,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Flødeboller
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1791 KJ
Energi i kilokalorie428 kcal
Fedt i alt16,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt65,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt64,8 g
→ Kostfibre0,5 g
Tilsat sukker64 g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand13,1 g (ml)

Vitaminer i Flødeboller

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Flødeboller, skumboller. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flødeboller
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flødeboller
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Flødeboller

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flødeboller
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk17 mg
Fosfor (P), Phosphor6 mg
Jern (Fe)3,3 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)230 mg
Kobber (Cu)0,42 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)51 mg
Mangan (Mn)0,49 mg
Natrium (Na)31 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,79 mg

Sukkerarter i Flødeboller

Det totale indhold af sukkerarter i Flødeboller er 46 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flødeboller
SukkerartMængde
Fructose0,8 g
Glucose2,7 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose42,9 g

Glykæmisk indeks for Flødeboller

Flødeboller har et glykæmisk indeks (GI) på 46. Det betyder, at en potion Flødeboller giver en blodsukkerrespons, som svarer til 46 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Flødeboller er 30. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Flødeboller er Whipped egg white and sugar with chocolate covering. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Flødeboller, skumboller.