Ernæringsdata for Fløde 13 % (UHT)

Energiindholdet i 100 gram Fløde 13 % (UHT) er 145 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 608 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 13,3 g fedt og 4 g kulhydrat.

  • Protein: 2,8 gram
  • Fedt: 13,3 gram
  • Kulhydrat: 4 gram

Af de 4 g kulhydrat er 4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Fløde 13 % (UHT) er der 13,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fløde 13 % (UHT). Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fløde 13 % (UHT) er 2,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fløde 13 % (UHT)
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 608 KJ
Energi i kilokalorie 145 kcal
Fedt i alt 13,3 g
→ Mættede fedtsyrer 8,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 44 mg
Kulhydrat i alt 4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 79,3 g (ml)

Vitaminer i Fløde 13 % (UHT)

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Fløde 13 % (UHT). Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fløde 13 % (UHT)
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 118 RE
D-vitamin 0,178 µg
→ D3 cholecalciferol 0,178 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,339 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,339 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fløde 13 % (UHT)
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,036 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,187 mg
B3-vitamin 0,08 NE
→ Niacin 0,713 mg
→ Tryptofans bidrag 0,633 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,047 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 12 µg
B12-vitamin 0,37 µg
C-vitamin 0,5 mg

Mineraler i Fløde 13 % (UHT)

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fløde 13 % (UHT)
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 99 mg
Fosfor (P), Phosphor 84 mg
Jern (Fe) 0,04 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 128 mg
Kobber (Cu) 0,007 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,007 mg
Natrium (Na) 54,8 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 1,3 µg
Zink (Zn) 0,35 mg

Sukkerarter i Fløde 13 % (UHT)

Det totale indhold af sukkerarter i Fløde 13 % (UHT) er 3,74 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fløde 13 % (UHT)
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 3,74 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Fløde 13 % (UHT)

Fløde 13 % (UHT) har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Fløde 13 % (UHT) skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fløde 13 % (UHT) er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fløde 13 % (UHT) Cream, 13 % fat (UHT). Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fløde 13 % (UHT).