Ernæringsdata for Fersken på dåse

Energiindholdet i 100 gram Fersken på dåse er 75 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 313 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,2 g fedt og 18,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 18,1 gram

Af de 18,1 g kulhydrat er 16,9 g tilgængeligt de tilbageværende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Fersken på dåse er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Fersken på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fersken på dåse er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Fersken på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 313 KJ
Energi i kilokalorie 75 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 18,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 16,9 g
→ Kostfibre 1,2 g
Tilsat sukker 7,6 g
Alkohol 0 g
Aske 0,2 g
Vand 81,8 g (ml)

Vitaminer i Fersken på dåse

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Fersken, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fersken på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 20,8 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 5,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 5,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fersken på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,025 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,633 mg
→ Tryptofans bidrag 0,033 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,05 mg
B6-vitamin 0,019 mg
B8-vitamin, Biotin 0,2 µg
B9-vitamin, Folat 9,1 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 4 mg

Mineraler i Fersken på dåse

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fersken på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5,32 mg
Fosfor (P), Phosphor 16,9 mg
Jern (Fe) 0,15 mg
Jod (I) 1,8 µg
Kalium (K) 150 mg
Kobber (Cu) 0,043 mg
Krom (Cr), Chrom 0,3 µg
Magnesium (Mg) 5,5 mg
Mangan (Mn) 0,05 mg
Natrium (Na) 1 mg
Nikkel (Ni) 16,7 µg
Selen (Se) 0,156 µg
Zink (Zn) 0,31 mg

Sukkerarter i Fersken på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Fersken på dåse er 16,4 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fersken på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose 1,2 g
Glucose 1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 14,2 g

Glykæmisk indeks for Fersken på dåse

Fersken på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Hvilket betyder, at en potion Fersken på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Fersken på dåse er 2. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fersken på dåse Peach, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fersken, konserves.