Ernæringsdata for Fersk torskerogn

Energiindholdet i 100 gram Fersk torskerogn er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 503 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,8 g protein, 2,9 g fedt og 1,5 g kulhydrat.

  • Protein: 21,8 gram
  • Fedt: 2,9 gram
  • Kulhydrat: 1,5 gram

Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fersk torskerogn er der 2,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fersk torskerogn. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fersk torskerogn er 21,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Fersk torskerogn
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)503 KJ
Energi i kilokalorie120 kcal
Fedt i alt2,9 g
→ Mættede fedtsyrer0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol235 mg
Kulhydrat i alt1,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,5 g
Vand73,1 g (ml)

Vitaminer i Fersk torskerogn

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Torsk, rogn, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fersk torskerogn
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin12,1 µg
→ D3 cholecalciferol12,1 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin10 a-TE
→ Alfa-tokoferol10 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fersk torskerogn
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,93 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,65 mg
B3-vitamin1,5 NE
→ Niacin5,5 mg
→ Tryptofans bidrag4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre3,2 mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin13 µg
B9-vitamin, Folat22 µg
B12-vitamin17,7 µg
C-vitamin24 mg

Mineraler i Fersk torskerogn

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fersk torskerogn
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10 mg
Fosfor (P), Phosphor500 mg
Jern (Fe)1,5 mg
Jod (I)104 µg
Kalium (K)264 mg
Kobber (Cu)0,086 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)9 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)87 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Fersk torskerogn

Det totale indhold af sukkerarter i Fersk torskerogn er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fersk torskerogn
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fersk torskerogn

Fersk torskerogn har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Fersk torskerogn skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fersk torskerogn er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Fersk torskerogn hedder på engelsk Cod, roe, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Torsk, rogn, rå.