Ernæringsdata for Fersk torskerogn
Energiindholdet i 100 gram Fersk torskerogn er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 503 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,8 g protein, 2,9 g fedt og 1,5 g kulhydrat.
- Protein: 21,8 gram
- Fedt: 2,9 gram
- Kulhydrat: 1,5 gram
Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Fersk torskerogn er der 2,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fersk torskerogn. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Fersk torskerogn er 21,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 503 KJ |
Energi i kilokalorie | 120 kcal |
Fedt i alt | 2,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 235 mg |
Kulhydrat i alt | 1,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,5 g |
Vand | 73,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Fersk torskerogn
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Torsk, rogn, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 12,1 µg |
→ D3 cholecalciferol | 12,1 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 10 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 10 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,93 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,65 mg |
B3-vitamin | 1,5 NE |
→ Niacin | 5,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 3,2 mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | 13 µg |
B9-vitamin, Folat | 22 µg |
B12-vitamin | 17,7 µg |
C-vitamin | 24 mg |
Mineraler i Fersk torskerogn
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 500 mg |
Jern (Fe) | 1,5 mg |
Jod (I) | 104 µg |
Kalium (K) | 264 mg |
Kobber (Cu) | 0,086 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 87 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 2,2 mg |
Sukkerarter i Fersk torskerogn
Det totale indhold af sukkerarter i Fersk torskerogn er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Fersk torskerogn
Fersk torskerogn har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Fersk torskerogn skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Fersk torskerogn er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Fersk torskerogn hedder på engelsk Cod, roe, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Torsk, rogn, rå.