Ernæringsdata for Fersk torskerogn

Energiindholdet i 100 gram Fersk torskerogn er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 503 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,8 g protein, 2,9 g fedt og 1,5 g kulhydrat.

  • Protein: 21,8 gram
  • Fedt: 2,9 gram
  • Kulhydrat: 1,5 gram

Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fersk torskerogn er der 2,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fersk torskerogn. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fersk torskerogn er 21,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Fersk torskerogn
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 503 KJ
Energi i kilokalorie 120 kcal
Fedt i alt 2,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 235 mg
Kulhydrat i alt 1,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 73,1 g (ml)

Vitaminer i Fersk torskerogn

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Torsk, rogn, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fersk torskerogn
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 12,1 µg
→ D3 cholecalciferol 12,1 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 10 a-TE
→ Alfa-tokoferol 10 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fersk torskerogn
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,93 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,65 mg
B3-vitamin 1,5 NE
→ Niacin 5,5 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 3,2 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 13 µg
B9-vitamin, Folat 22 µg
B12-vitamin 17,7 µg
C-vitamin 24 mg

Mineraler i Fersk torskerogn

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fersk torskerogn
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 500 mg
Jern (Fe) 1,5 mg
Jod (I) 104 µg
Kalium (K) 264 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 9 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 87 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Fersk torskerogn

Det totale indhold af sukkerarter i Fersk torskerogn er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fersk torskerogn
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fersk torskerogn

Fersk torskerogn har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Fersk torskerogn skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fersk torskerogn er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Fersk torskerogn hedder på engelsk Cod, roe, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Torsk, rogn, rå.