Ernæringsdata for Fedt kalvekød

Energiindholdet i 100 gram Fedt kalvekød er 277 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1158 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,5 g protein, 22,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,5 gram
  • Fedt: 22,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Fedt kalvekød er der 22,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fedt kalvekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fedt kalvekød er 18,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fedt kalvekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1158 KJ
Energi i kilokalorie 277 kcal
Fedt i alt 22,8 g
→ Mættede fedtsyrer 9,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 72 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 59 g (ml)

Vitaminer i Fedt kalvekød

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Kalvekød, fedt, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fedt kalvekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,15 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fedt kalvekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,049 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,126 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,17 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,408 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 3 µg
B12-vitamin 1,3 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Fedt kalvekød

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Fedt kalvekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8,41 mg
Fosfor (P), Phosphor 158 mg
Jern (Fe) 1,1 mg
Jod (I) 1,7 µg
Kalium (K) 280 mg
Kobber (Cu) 0,05 mg
Krom (Cr), Chrom 3,9 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 65 mg
Nikkel (Ni) 0,9 µg
Selen (Se) 8,2 µg
Zink (Zn) 3,7 mg

Sukkerarter i Fedt kalvekød

Det totale indhold af sukkerarter i Fedt kalvekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fedt kalvekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Fedt kalvekød

Fedt kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Fedt kalvekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fedt kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Fedt kalvekød hedder på engelsk Veal, fat, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalvekød, fedt, råt.