Ernæringsdata for Engelsk marmelade

Energiindholdet i 100 gram Engelsk marmelade er 271 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1133 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,1 g protein, 0 g fedt og 66,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0,1 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 66,9 gram

Af de 66,9 g kulhydrat er 66,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Engelsk marmelade er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Engelsk marmelade. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Engelsk marmelade er 0,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Engelsk marmelade
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1133 KJ
Energi i kilokalorie 271 kcal
Fedt i alt 0 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 66,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 66,2 g
→ Kostfibre 0,7 g
Tilsat sukker 65 g
Alkohol 0 g
Aske 2,5 g
Vand 30,5 g (ml)

Vitaminer i Engelsk marmelade

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Marmelade, engelsk type. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Engelsk marmelade
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,17 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Engelsk marmelade
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 5 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 10 mg

Mineraler i Engelsk marmelade

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Engelsk marmelade
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 35 mg
Fosfor (P), Phosphor 13 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) 0,2 µg
Kalium (K) 44 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 3 µg
Magnesium (Mg) 4 mg
Mangan (Mn) 0,021 mg
Natrium (Na) 18 mg
Nikkel (Ni) 10 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,027 mg

Sukkerarter i Engelsk marmelade

Det totale indhold af sukkerarter i Engelsk marmelade er 66,2 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Engelsk marmelade
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Engelsk marmelade

Engelsk marmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 32. Hvilket medfører, at en potion Engelsk marmelade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 32 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Engelsk marmelade er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Engelsk marmelade hedder på engelsk Marmalade, english type. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Marmelade, engelsk type.