Ernæringsdata for Engelsk marmelade

Energiindholdet i 100 gram Engelsk marmelade er 271 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1133 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,1 g protein, 0 g fedt og 66,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0,1 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 66,9 gram

Af de 66,9 g kulhydrat er 66,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Engelsk marmelade er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Engelsk marmelade. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Engelsk marmelade er 0,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Engelsk marmelade
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1133 KJ
Energi i kilokalorie271 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt66,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt66,2 g
→ Kostfibre0,7 g
Tilsat sukker65 g
Alkohol0 g
Aske2,5 g
Vand30,5 g (ml)

Vitaminer i Engelsk marmelade

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Marmelade, engelsk type. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Engelsk marmelade
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Engelsk marmelade
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat5 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin10 mg

Mineraler i Engelsk marmelade

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Engelsk marmelade
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,6 mg
Jod (I)0,2 µg
Kalium (K)44 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)4 mg
Mangan (Mn)0,021 mg
Natrium (Na)18 mg
Nikkel (Ni)10 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,027 mg

Sukkerarter i Engelsk marmelade

Det totale indhold af sukkerarter i Engelsk marmelade er 66,2 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Engelsk marmelade
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Engelsk marmelade

Engelsk marmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 32. Hvilket medfører, at en potion Engelsk marmelade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 32 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Engelsk marmelade er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Engelsk marmelade hedder på engelsk Marmalade, english type. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Marmelade, engelsk type.