Ernæringsdata for Ekstruderet majssnacks

Energiindholdet i 100 gram Ekstruderet majssnacks er 537 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2246 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9 g protein, 32,1 g fedt og 54 g kulhydrat.

  • Protein: 9 gram
  • Fedt: 32,1 gram
  • Kulhydrat: 54 gram

Af de 54 g kulhydrat er 52,6 g tilgængeligt de tilbageværende 1,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ekstruderet majssnacks er der 32,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ekstruderet majssnacks. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ekstruderet majssnacks er 9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Ekstruderet majssnacks
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2246 KJ
Energi i kilokalorie 537 kcal
Fedt i alt 32,1 g
→ Mættede fedtsyrer 16,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,1 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 54 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 52,6 g
→ Kostfibre 1,4 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 3,1 g
Vand 2 g (ml)

Vitaminer i Ekstruderet majssnacks

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Snacks, ekstruderet, majsbasis. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ekstruderet majssnacks
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ekstruderet majssnacks
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,096 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,174 mg
B3-vitamin 1,6 NE
→ Niacin 1,6 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,62 mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin 8,7 µg
B9-vitamin, Folat 48 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Ekstruderet majssnacks

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Ekstruderet majssnacks
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 90 mg
Fosfor (P), Phosphor 195 mg
Jern (Fe) 0,54 mg
Jod (I) 12 µg
Kalium (K) 263 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 10 µg
Magnesium (Mg) 33 mg
Mangan (Mn) 0,21 mg
Natrium (Na) 875 mg
Nikkel (Ni) 32 µg
Selen (Se) 2,9 µg
Zink (Zn) 0,88 mg

Sukkerarter i Ekstruderet majssnacks

Det samlede indhold af sukkerarter i Ekstruderet majssnacks er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ekstruderet majssnacks
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Ekstruderet majssnacks

Ekstruderet majssnacks har et glykæmisk indeks (GI) på 34. Som betyder, at en potion Ekstruderet majssnacks skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 34 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Ekstruderet majssnacks er 18. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Ekstruderet majssnacks er Snacks, extruded, cornbased. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Snacks, ekstruderet, majsbasis.