Ernæringsdata for Dåsemajs

Energiindholdet i 100 gram Dåsemajs er 102 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 428 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,1 g protein, 1,1 g fedt og 21 g kulhydrat.

  • Protein: 3,1 gram
  • Fedt: 1,1 gram
  • Kulhydrat: 21 gram

Af de 21 g kulhydrat er 18,5 g tilgængeligt de overskydende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Dåsemajs er der 1,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Dåsemajs. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Dåsemajs er 3,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Dåsemajs
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 428 KJ
Energi i kilokalorie 102 kcal
Fedt i alt 1,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 21 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 18,5 g
→ Kostfibre 2,5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 73,8 g (ml)

Vitaminer i Dåsemajs

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Majs, kerner, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Dåsemajs
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,83 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Dåsemajs
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,08 mg
B3-vitamin 1,2 NE
→ Niacin 0,333 mg
→ Tryptofans bidrag 0,333 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,22 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 0,5 µg
B9-vitamin, Folat 32 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 5 mg

Mineraler i Dåsemajs

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Dåsemajs
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 2,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 61,6 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 200 mg
Kobber (Cu) 0,05 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 23 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 310 mg
Nikkel (Ni) 4,1 µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,6 mg

Sukkerarter i Dåsemajs

Det totale indhold af sukkerarter i Dåsemajs er 8,9 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Dåsemajs
Sukkerart Mængde
Fructose 0,1 g
Glucose 0,6 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 8,2 g

Glykæmisk indeks for Dåsemajs

Dåsemajs har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Det vil sige, at en potion Dåsemajs forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Dåsemajs er 2. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Dåsemajs er Sweetcorn, kernels, canned. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Majs, kerner, konserves.