Ernæringsdata for Dansk gulerod
Energiindholdet i 100 gram Dansk gulerod er 39 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 162 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,4 g fedt og 9,3 g kulhydrat.
- Protein: 0,8 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 9,3 gram
Af de 9,3 g kulhydrat er 6,6 g tilgængeligt de tilbageværende 2,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Dansk gulerod er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Dansk gulerod. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Dansk gulerod er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 162 KJ |
Energi i kilokalorie | 39 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 9,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 6,6 g |
→ Kostfibre | 2,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 89,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Dansk gulerod
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Gulerod, dansk, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 756 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,55 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,55 mg |
K-vitamin | 15 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,034 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,032 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 1,12 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,117 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,28 mg |
B6-vitamin | 0,113 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 37 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 5,33 mg |
Mineraler i Dansk gulerod
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 36 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 29 mg |
Jern (Fe) | 0,348 mg |
Jod (I) | 3 µg |
Kalium (K) | 257 mg |
Kobber (Cu) | 0,036 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,8 µg |
Magnesium (Mg) | 10,4 mg |
Mangan (Mn) | 0,36 mg |
Natrium (Na) | 66 mg |
Nikkel (Ni) | 3,43 µg |
Selen (Se) | 0,1 µg |
Zink (Zn) | 0,16 mg |
Sukkerarter i Dansk gulerod
Det totale indhold af sukkerarter i Dansk gulerod er 6,1 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,9 g |
Glucose | 2,56 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 1,64 g |
Glykæmisk indeks for Dansk gulerod
Dansk gulerod har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Dansk gulerod giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Dansk gulerod er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Dansk gulerod Carrot, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Gulerod, dansk, rå.