Ernæringsdata for Dansk gulerod

Energiindholdet i 100 gram Dansk gulerod er 39 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 162 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 0,4 g fedt og 9,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 9,3 gram

Af de 9,3 g kulhydrat er 6,6 g tilgængeligt de tilbageværende 2,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Dansk gulerod er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Dansk gulerod. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Dansk gulerod er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Dansk gulerod
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 162 KJ
Energi i kilokalorie 39 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 9,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,6 g
→ Kostfibre 2,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 89,1 g (ml)

Vitaminer i Dansk gulerod

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Gulerod, dansk, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Dansk gulerod
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 756 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,55 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,55 mg
K-vitamin 15 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Dansk gulerod
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,034 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,032 mg
B3-vitamin 1 NE
→ Niacin 1,12 mg
→ Tryptofans bidrag 0,117 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,28 mg
B6-vitamin 0,113 mg
B8-vitamin, Biotin 3,4 µg
B9-vitamin, Folat 37 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 5,33 mg

Mineraler i Dansk gulerod

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Dansk gulerod
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 36 mg
Fosfor (P), Phosphor 29 mg
Jern (Fe) 0,348 mg
Jod (I) 3 µg
Kalium (K) 257 mg
Kobber (Cu) 0,036 mg
Krom (Cr), Chrom 0,8 µg
Magnesium (Mg) 10,4 mg
Mangan (Mn) 0,36 mg
Natrium (Na) 66 mg
Nikkel (Ni) 3,43 µg
Selen (Se) 0,1 µg
Zink (Zn) 0,16 mg

Sukkerarter i Dansk gulerod

Det totale indhold af sukkerarter i Dansk gulerod er 6,1 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Dansk gulerod
Sukkerart Mængde
Fructose 1,9 g
Glucose 2,56 g
Lactose g
Maltose 0 g
Saccharose 1,64 g

Glykæmisk indeks for Dansk gulerod

Dansk gulerod har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Dansk gulerod giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Dansk gulerod er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Dansk gulerod Carrot, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Gulerod, dansk, rå.