Ernæringsdata for Cultura (syrnet sødmælk)

Energiindholdet i 100 gram Cultura (syrnet sødmælk) er 64 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 269 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 3,6 g fedt og 4,5 g kulhydrat.

  • Protein: 3,5 gram
  • Fedt: 3,6 gram
  • Kulhydrat: 4,5 gram

Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Cultura (syrnet sødmælk) er der 3,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Cultura (syrnet sødmælk). Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Cultura (syrnet sødmælk) er 3,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Cultura (syrnet sødmælk)
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 269 KJ
Energi i kilokalorie 64 kcal
Fedt i alt 3,6 g
→ Mættede fedtsyrer 2,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 14 mg
Kulhydrat i alt 4,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 87,6 g (ml)

Vitaminer i Cultura (syrnet sødmælk)

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Cultura, syrnet sødmælk. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Cultura (syrnet sødmælk)
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 31,9 RE
D-vitamin 0,101 µg
→ D3 cholecalciferol 0,101 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,092 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,092 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Cultura (syrnet sødmælk)
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,203 mg
B3-vitamin 0,087 NE
→ Niacin 0,87 mg
→ Tryptofans bidrag 0,783 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,31 mg
B6-vitamin 0,038 mg
B8-vitamin, Biotin 3,5 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 0,18 µg
C-vitamin 0,3 mg

Mineraler i Cultura (syrnet sødmælk)

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Cultura (syrnet sødmælk)
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 127 mg
Fosfor (P), Phosphor 95 mg
Jern (Fe) 0,05 mg
Jod (I) 24,3 µg
Kalium (K) 155 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 12,7 mg
Mangan (Mn) 0,009 mg
Natrium (Na) 49 mg
Nikkel (Ni) 2 µg
Selen (Se) 1,3 µg
Zink (Zn) 0,44 mg

Sukkerarter i Cultura (syrnet sødmælk)

Det samlede indhold af sukkerarter i Cultura (syrnet sødmælk) er 3,84 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Cultura (syrnet sødmælk)
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 3,78 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Cultura (syrnet sødmælk)

Cultura (syrnet sødmælk) har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Cultura (syrnet sødmælk) skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Cultura (syrnet sødmælk) er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Cultura (syrnet sødmælk) hedder på engelsk Milk, whole, cultured. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Cultura, syrnet sødmælk.