Ernæringsdata for Croissant

Energiindholdet i 100 gram Croissant er 413 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1726 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,9 g protein, 23,1 g fedt og 44,7 g kulhydrat.

  • Protein: 7,9 gram
  • Fedt: 23,1 gram
  • Kulhydrat: 44,7 gram

Af de 44,7 g kulhydrat er 42,2 g tilgængeligt de tilbageværende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Croissant er der 23,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Croissant. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Croissant er 7,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Croissant
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1726 KJ
Energi i kilokalorie 413 kcal
Fedt i alt 23,1 g
→ Mættede fedtsyrer 8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,9 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 44,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 42,2 g
→ Kostfibre 2,5 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 22,8 g (ml)

Vitaminer i Croissant

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Croissant. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Croissant
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 257 RE
D-vitamin 1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Croissant
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,132 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,11 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 0,8 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,051 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 56 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Croissant

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Croissant
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 36,4 mg
Fosfor (P), Phosphor 91 mg
Jern (Fe) 0,98 mg
Jod (I) 5,9 µg
Kalium (K) 112 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 15,6 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 564 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 0,524 mg

Sukkerarter i Croissant

Det samlede indhold af sukkerarter i Croissant er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Croissant
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Croissant

Croissant har et glykæmisk indeks (GI) på 30. Hvilket medfører, at en potion Croissant skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 30 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Croissant er 13. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Croissant hedder på engelsk Pastry, croissant. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Croissant.