Ernæringsdata for Croissant
Energiindholdet i 100 gram Croissant er 413 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1726 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,9 g protein, 23,1 g fedt og 44,7 g kulhydrat.
- Protein: 7,9 gram
- Fedt: 23,1 gram
- Kulhydrat: 44,7 gram
Af de 44,7 g kulhydrat er 42,2 g tilgængeligt de tilbageværende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Croissant er der 23,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Croissant. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Croissant er 7,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1726 KJ |
Energi i kilokalorie | 413 kcal |
Fedt i alt | 23,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 9,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3,9 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 44,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 42,2 g |
→ Kostfibre | 2,5 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,9 g |
Vand | 22,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Croissant
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Croissant. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 257 RE |
D-vitamin | 1,5 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,132 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,11 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 0,8 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,051 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 56 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Croissant
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 36,4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 91 mg |
Jern (Fe) | 0,98 mg |
Jod (I) | 5,9 µg |
Kalium (K) | 112 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 15,6 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 564 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 1 µg |
Zink (Zn) | 0,524 mg |
Sukkerarter i Croissant
Det samlede indhold af sukkerarter i Croissant er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Croissant
Croissant har et glykæmisk indeks (GI) på 30. Hvilket medfører, at en potion Croissant skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 30 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Croissant er 13. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Croissant hedder på engelsk Pastry, croissant. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Croissant.