Ernæringsdata for Creme fraiche 9%

Energiindholdet i 100 gram Creme fraiche 9% er 109 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 454 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,4 g protein, 9 g fedt og 3,7 g kulhydrat.

  • Protein: 3,4 gram
  • Fedt: 9 gram
  • Kulhydrat: 3,7 gram

Af de 3,7 g kulhydrat er 3,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Creme fraiche 9% er der 9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Creme fraiche 9%. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Creme fraiche 9% er 3,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Creme fraiche 9%
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 454 KJ
Energi i kilokalorie 109 kcal
Fedt i alt 9 g
→ Mættede fedtsyrer 5,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 31,1 mg
Kulhydrat i alt 3,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 83 g (ml)

Vitaminer i Creme fraiche 9%

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Creme fraiche 9%. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche 9%
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 79 RE
D-vitamin 0,144 µg
→ D3 cholecalciferol 0,144 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,231 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,231 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche 9%
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,039 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,176 mg
B3-vitamin 0,085 NE
→ Niacin 0,825 mg
→ Tryptofans bidrag 0,74 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,306 mg
B6-vitamin 0,036 mg
B8-vitamin, Biotin 2,74 µg
B9-vitamin, Folat 17 µg
B12-vitamin 0,232 µg
C-vitamin 0,163 mg

Mineraler i Creme fraiche 9%

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Creme fraiche 9%
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 122 mg
Fosfor (P), Phosphor 90,6 mg
Jern (Fe) 0,057 mg
Jod (I) 19,3 µg
Kalium (K) 136 mg
Kobber (Cu) 0,009 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 11,1 mg
Mangan (Mn) 0,009 mg
Natrium (Na) 45 mg
Nikkel (Ni) 0,636 µg
Selen (Se) 1,63 µg
Zink (Zn) 0,422 mg

Sukkerarter i Creme fraiche 9%

Det totale indhold af sukkerarter i Creme fraiche 9% er 3,53 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Creme fraiche 9%
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0,102 g
Lactose 2,61 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Creme fraiche 9%

Creme fraiche 9% har et glykæmisk indeks (GI) på 34. Hvilket medfører, at en potion Creme fraiche 9% forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 34 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Creme fraiche 9% er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Creme fraiche 9% Cream, cultured, 9 % fat. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Creme fraiche 9%.