Ernæringsdata for Creme fraiche 18 %

Energiindholdet i 100 gram Creme fraiche 18 % er 190 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 797 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 18,6 g fedt og 3,6 g kulhydrat.

  • Protein: 2,8 gram
  • Fedt: 18,6 gram
  • Kulhydrat: 3,6 gram

Af de 3,6 g kulhydrat er 3,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Creme fraiche 18 % er der 18,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Creme fraiche 18 %. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Creme fraiche 18 % er 2,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Creme fraiche 18 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 797 KJ
Energi i kilokalorie 190 kcal
Fedt i alt 18,6 g
→ Mættede fedtsyrer 12 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 3,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,6 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 74,4 g (ml)

Vitaminer i Creme fraiche 18 %

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Creme fraiche 18 %. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche 18 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 165 RE
D-vitamin 0,219 µg
→ D3 cholecalciferol 0,219 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,474 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,474 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche 18 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,032 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,18 mg
B3-vitamin 0,07 NE
→ Niacin 0,587 mg
→ Tryptofans bidrag 0,517 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,034 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 0,2 µg
C-vitamin 0,1 mg

Mineraler i Creme fraiche 18 %

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Creme fraiche 18 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 97 mg
Fosfor (P), Phosphor 76 mg
Jern (Fe) 0,055 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 120 mg
Kobber (Cu) 0,007 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 9,9 mg
Mangan (Mn) 0,007 mg
Natrium (Na) 42 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 1,29 µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Creme fraiche 18 %

Det totale indhold af sukkerarter i Creme fraiche 18 % er 3,35 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Creme fraiche 18 %
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0,28 g
Lactose 2,83 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Creme fraiche 18 %

Creme fraiche 18 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Creme fraiche 18 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Creme fraiche 18 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Creme fraiche 18 % er Cream, cultured, 18 % fat. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Creme fraiche 18 %.