Ernæringsdata for Champignon
Energiindholdet i 100 gram Champignon er 25 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 103 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,9 g protein, 0,3 g fedt og 3,4 g kulhydrat.
- Protein: 2,9 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 3,4 gram
Af de 3,4 g kulhydrat er 1,7 g tilgængeligt de overskydende 1,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Champignon er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Champignon. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Champignon er 2,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 103 KJ |
Energi i kilokalorie | 25 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 3,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,7 g |
→ Kostfibre | 1,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 92,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Champignon
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Champignon, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0,833 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,086 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,44 mg |
B3-vitamin | 5,5 NE |
→ Niacin | 6,05 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,55 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 2 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | 16 µg |
B9-vitamin, Folat | 41 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 3,09 mg |
Mineraler i Champignon
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 9,05 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 85,1 mg |
Jern (Fe) | 0,31 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 363 mg |
Kobber (Cu) | 0,42 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,1 µg |
Magnesium (Mg) | 10,5 mg |
Mangan (Mn) | 0,083 mg |
Natrium (Na) | 8 mg |
Nikkel (Ni) | 0,3 µg |
Selen (Se) | 6,47 µg |
Zink (Zn) | 0,477 mg |
Sukkerarter i Champignon
Det totale indhold af sukkerarter i Champignon er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Champignon
Champignon har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket medfører, at en potion Champignon forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Champignon er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Champignon er Mushroom, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Champignon, rå.