Ernæringsdata for Champignon på glas
Energiindholdet i 100 gram Champignon på glas er 22 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 92 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,5 g protein, 0,5 g fedt og 3,1 g kulhydrat.
- Protein: 2,5 gram
- Fedt: 0,5 gram
- Kulhydrat: 3,1 gram
Af de 3,1 g kulhydrat er 0,7 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Champignon på glas er der 0,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Champignon på glas. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Champignon på glas er 2,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 92 KJ |
Energi i kilokalorie | 22 kcal |
Fedt i alt | 0,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 3,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,7 g |
→ Kostfibre | 2,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 92,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Champignon på glas
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Champignon, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0,833 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,081 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,402 mg |
B3-vitamin | 3,61 NE |
→ Niacin | 4,07 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,467 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | 16 µg |
B9-vitamin, Folat | 23 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 2,1 mg |
Mineraler i Champignon på glas
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 18 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 76 mg |
Jern (Fe) | 0,84 mg |
Jod (I) | 0,5 µg |
Kalium (K) | 190 mg |
Kobber (Cu) | 0,48 mg |
Krom (Cr), Chrom | 9 µg |
Magnesium (Mg) | 8 mg |
Mangan (Mn) | 0,07 mg |
Natrium (Na) | 5 mg |
Nikkel (Ni) | 0,3 µg |
Selen (Se) | 3,3 µg |
Zink (Zn) | 0,93 mg |
Sukkerarter i Champignon på glas
Det totale indhold af sukkerarter i Champignon på glas er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Champignon på glas
Champignon på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Champignon på glas skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Champignon på glas er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Champignon på glas Mushroom, canned. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Champignon, konserves.