Ernæringsdata for Brune ris
Energiindholdet i 100 gram Brune ris er 368 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1541 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9 g protein, 2,9 g fedt og 76,6 g kulhydrat.
- Protein: 9 gram
- Fedt: 2,9 gram
- Kulhydrat: 76,6 gram
Af de 76,6 g kulhydrat er 74,2 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Brune ris er der 2,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brune ris. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Brune ris er 9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1541 KJ |
Energi i kilokalorie | 368 kcal |
Fedt i alt | 2,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 76,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 74,2 g |
→ Kostfibre | 2,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 10,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Brune ris
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Ris, brune, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,68 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,68 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,48 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,093 mg |
B3-vitamin | 5,09 NE |
→ Niacin | 2,17 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,1 mg |
B6-vitamin | 0,495 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3 µg |
B9-vitamin, Folat | 53 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Brune ris
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 12 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 370 mg |
Jern (Fe) | 1,3 mg |
Jod (I) | 4,5 µg |
Kalium (K) | 251 mg |
Kobber (Cu) | 0,18 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,5 µg |
Magnesium (Mg) | 119 mg |
Mangan (Mn) | 2,4 mg |
Natrium (Na) | 1,8 mg |
Nikkel (Ni) | 36,9 µg |
Selen (Se) | 2,2 µg |
Zink (Zn) | 1,6 mg |
Sukkerarter i Brune ris
Det totale indhold af sukkerarter i Brune ris er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Brune ris
Brune ris har et glykæmisk indeks (GI) på 42. Hvilket medfører, at en potion Brune ris skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 42 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Brune ris er 31. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Brune ris er Rice, brown, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Ris, brune, rå.