Ernæringsdata for Broccoli
Energiindholdet i 100 gram Broccoli er 45 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 187 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,3 g protein, 0,6 g fedt og 6,1 g kulhydrat.
- Protein: 5,3 gram
- Fedt: 0,6 gram
- Kulhydrat: 6,1 gram
Af de 6,1 g kulhydrat er 2,9 g tilgængeligt de overskydende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Broccoli er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Broccoli. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Broccoli er 5,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 187 KJ |
Energi i kilokalorie | 45 kcal |
Fedt i alt | 0,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 6,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,9 g |
→ Kostfibre | 3,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 87,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Broccoli
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Broccoli, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 44,4 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,3 mg |
K-vitamin | 260 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,079 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,115 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 1,98 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,983 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1 mg |
B6-vitamin | 0,18 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 239 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 121 mg |
Mineraler i Broccoli
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 44,2 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 86,9 mg |
Jern (Fe) | 0,71 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 393 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1 µg |
Magnesium (Mg) | 20,7 mg |
Mangan (Mn) | 0,58 mg |
Natrium (Na) | 8 mg |
Nikkel (Ni) | 8,6 µg |
Selen (Se) | 0,6 µg |
Zink (Zn) | 0,39 mg |
Sukkerarter i Broccoli
Det samlede indhold af sukkerarter i Broccoli er 2,5 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,3 g |
Glucose | 0,8 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,4 g |
Glykæmisk indeks for Broccoli
Broccoli har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Broccoli forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Broccoli er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Broccoli hedder på engelsk Broccoli, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Broccoli, rå.