Ernæringsdata for Broccoli

Energiindholdet i 100 gram Broccoli er 45 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 187 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,3 g protein, 0,6 g fedt og 6,1 g kulhydrat.

  • Protein: 5,3 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 6,1 gram

Af de 6,1 g kulhydrat er 2,9 g tilgængeligt de overskydende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Broccoli er der 0,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Broccoli. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Broccoli er 5,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Broccoli
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)187 KJ
Energi i kilokalorie45 kcal
Fedt i alt0,6 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt6,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,9 g
→ Kostfibre3,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand87,8 g (ml)

Vitaminer i Broccoli

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Broccoli, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Broccoli
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin44,4 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,3 mg
K-vitamin260 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Broccoli
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,079 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,115 mg
B3-vitamin1 NE
→ Niacin1,98 mg
→ Tryptofans bidrag0,983 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1 mg
B6-vitamin0,18 mg
B8-vitamin, Biotin0,5 µg
B9-vitamin, Folat239 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin121 mg

Mineraler i Broccoli

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Broccoli
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk44,2 mg
Fosfor (P), Phosphor86,9 mg
Jern (Fe)0,71 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)393 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom1 µg
Magnesium (Mg)20,7 mg
Mangan (Mn)0,58 mg
Natrium (Na)8 mg
Nikkel (Ni)8,6 µg
Selen (Se)0,6 µg
Zink (Zn)0,39 mg

Sukkerarter i Broccoli

Det samlede indhold af sukkerarter i Broccoli er 2,5 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Broccoli
SukkerartMængde
Fructose1,3 g
Glucose0,8 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0,4 g

Glykæmisk indeks for Broccoli

Broccoli har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Broccoli forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Broccoli er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Broccoli hedder på engelsk Broccoli, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Broccoli, rå.