Ernæringsdata for Brisling

Energiindholdet i 100 gram Brisling er 161 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 674 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,8 g protein, 10,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,8 gram
  • Fedt: 10,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brisling er der 10,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brisling. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brisling er 16,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Brisling
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)674 KJ
Energi i kilokalorie161 kcal
Fedt i alt10,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol38 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand71,5 g (ml)

Vitaminer i Brisling

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Brisling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brisling
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin150 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin2,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol2,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brisling
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,26 mg
B3-vitamin5 NE
→ Niacin5 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brisling

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Brisling
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk280 mg
Fosfor (P), Phosphor220 mg
Jern (Fe)0,7 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)230 mg
Kobber (Cu)0,048 mg
Krom (Cr), Chrom1 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,13 mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni)2 µg
Selen (Se)10 µg
Zink (Zn)1,6 mg

Sukkerarter i Brisling

Det totale indhold af sukkerarter i Brisling er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brisling
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brisling

Brisling har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Brisling giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Brisling er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brisling Sprat, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brisling, rå.