Ernæringsdata for Brisling
Energiindholdet i 100 gram Brisling er 161 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 674 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,8 g protein, 10,5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 16,8 gram
- Fedt: 10,5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Brisling er der 10,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brisling. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Brisling er 16,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 674 KJ |
Energi i kilokalorie | 161 kcal |
Fedt i alt | 10,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 38 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 71,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Brisling
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Brisling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 150 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,26 mg |
B3-vitamin | 5 NE |
→ Niacin | 5 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Brisling
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 280 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 220 mg |
Jern (Fe) | 0,7 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 230 mg |
Kobber (Cu) | 0,048 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,13 mg |
Natrium (Na) | mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 10 µg |
Zink (Zn) | 1,6 mg |
Sukkerarter i Brisling
Det totale indhold af sukkerarter i Brisling er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Brisling
Brisling har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Brisling giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Brisling er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Brisling Sprat, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brisling, rå.