Ernæringsdata for Brisling (sardin) i olie

Energiindholdet i 100 gram Brisling (sardin) i olie er 202 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 844 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,6 g protein, 11,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 24,6 gram
  • Fedt: 11,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Brisling (sardin) i olie er der 11,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Brisling (sardin) i olie. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brisling (sardin) i olie er 24,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brisling (sardin) i olie
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 844 KJ
Energi i kilokalorie 202 kcal
Fedt i alt 11,5 g
→ Mættede fedtsyrer 2,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,9 g
Kolesterol 38 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,4 g
Vand 59,6 g (ml)

Vitaminer i Brisling (sardin) i olie

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Brisling (sardin), i olie, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i olie
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 18 RE
D-vitamin 12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,31 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,31 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i olie
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 5,3 NE
→ Niacin 9,13 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,85 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 4 µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 11,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Brisling (sardin) i olie

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brisling (sardin) i olie
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 420 mg
Fosfor (P), Phosphor 450 mg
Jern (Fe) 2 mg
Jod (I) 25 µg
Kalium (K) 353 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 39 mg
Mangan (Mn) 0,15 mg
Natrium (Na) 329 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 35 µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Brisling (sardin) i olie

Det samlede indhold af sukkerarter i Brisling (sardin) i olie er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brisling (sardin) i olie
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Brisling (sardin) i olie

Brisling (sardin) i olie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Brisling (sardin) i olie skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Brisling (sardin) i olie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brisling (sardin) i olie Sprat (sardine), in oil, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brisling (sardin), i olie, konserves.