Ernæringsdata for Brisling (sardin) i olie

Energiindholdet i 100 gram Brisling (sardin) i olie er 202 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 844 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 24,6 g protein, 11,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 24,6 gram
  • Fedt: 11,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Brisling (sardin) i olie er der 11,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Brisling (sardin) i olie. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brisling (sardin) i olie er 24,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brisling (sardin) i olie
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)844 KJ
Energi i kilokalorie202 kcal
Fedt i alt11,5 g
→ Mættede fedtsyrer2,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer3,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer4,9 g
Kolesterol38 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,4 g
Vand59,6 g (ml)

Vitaminer i Brisling (sardin) i olie

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Brisling (sardin), i olie, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i olie
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin18 RE
D-vitamin12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin2,31 a-TE
→ Alfa-tokoferol2,31 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i olie
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin5,3 NE
→ Niacin9,13 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,85 mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin4 µg
B9-vitamin, Folat16 µg
B12-vitamin11,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brisling (sardin) i olie

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brisling (sardin) i olie
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk420 mg
Fosfor (P), Phosphor450 mg
Jern (Fe)2 mg
Jod (I)25 µg
Kalium (K)353 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)39 mg
Mangan (Mn)0,15 mg
Natrium (Na)329 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)35 µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Brisling (sardin) i olie

Det samlede indhold af sukkerarter i Brisling (sardin) i olie er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brisling (sardin) i olie
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Brisling (sardin) i olie

Brisling (sardin) i olie har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Brisling (sardin) i olie skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Brisling (sardin) i olie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brisling (sardin) i olie Sprat (sardine), in oil, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brisling (sardin), i olie, konserves.