Ernæringsdata for Brisling (ansjovis) på dåse

Energiindholdet i 100 gram Brisling (ansjovis) på dåse er 210 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 879 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,4 g protein, 13 g fedt og 10 g kulhydrat.

  • Protein: 13,4 gram
  • Fedt: 13 gram
  • Kulhydrat: 10 gram

Af de 10 g kulhydrat er 10 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Brisling (ansjovis) på dåse er der 13 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Brisling (ansjovis) på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brisling (ansjovis) på dåse er 13,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Brisling (ansjovis) på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)879 KJ
Energi i kilokalorie210 kcal
Fedt i alt13 g
→ Mættede fedtsyrer3,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,1 g
Kolesterol38 mg
Kulhydrat i alt10 g
→ Kulhydrat tilgængeligt10 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker10 g
Alkohol0 g
Aske9,6 g
Vand53 g (ml)

Vitaminer i Brisling (ansjovis) på dåse

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Brisling (ansjovis), marineret, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brisling (ansjovis) på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin390 RE
D-vitamin14 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin2,31 a-TE
→ Alfa-tokoferol2,31 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brisling (ansjovis) på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,006 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,12 mg
B3-vitamin1,1 NE
→ Niacin3,43 mg
→ Tryptofans bidrag2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,175 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat16 µg
B12-vitamin3,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brisling (ansjovis) på dåse

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Brisling (ansjovis) på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk145 mg
Fosfor (P), Phosphor210 mg
Jern (Fe)1,8 mg
Jod (I)30 µg
Kalium (K)165 mg
Kobber (Cu)0,16 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)18,3 mg
Mangan (Mn)0,1 mg
Natrium (Na)3606 mg
Nikkel (Ni)5 µg
Selen (Se)20 µg
Zink (Zn)3,4 mg

Sukkerarter i Brisling (ansjovis) på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Brisling (ansjovis) på dåse er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brisling (ansjovis) på dåse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brisling (ansjovis) på dåse

Brisling (ansjovis) på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Hvilket betyder, at en potion Brisling (ansjovis) på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Brisling (ansjovis) på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brisling (ansjovis) på dåse Sprat, pickled, canned. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Brisling (ansjovis), marineret, konserves.