Ernæringsdata for Brie, 45+

Energiindholdet i 100 gram Brie, 45+ er 280 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1171 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,8 g protein, 22 g fedt og 0,2 g kulhydrat.

  • Protein: 20,8 gram
  • Fedt: 22 gram
  • Kulhydrat: 0,2 gram

Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Brie, 45+ er der 22 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brie, 45+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brie, 45+ er 20,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brie, 45+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1171 KJ
Energi i kilokalorie 280 kcal
Fedt i alt 22 g
→ Mættede fedtsyrer 14,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 72 mg
Kulhydrat i alt 0,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,2 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,5 g
Vand 53,1 g (ml)

Vitaminer i Brie, 45+

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Brie, 45+. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brie, 45+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 193 RE
D-vitamin 0,229 µg
→ D3 cholecalciferol 0,229 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,554 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,554 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brie, 45+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,34 mg
B3-vitamin 0,38 NE
→ Niacin 5,21 mg
→ Tryptofans bidrag 4,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,69 mg
B6-vitamin 0,235 mg
B8-vitamin, Biotin 6 µg
B9-vitamin, Folat 91 µg
B12-vitamin 1,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Brie, 45+

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brie, 45+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 720 mg
Fosfor (P), Phosphor 370 mg
Jern (Fe) 0,21 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 108 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,048 mg
Natrium (Na) 647 mg
Nikkel (Ni) 4,96 µg
Selen (Se) 7 µg
Zink (Zn) 2,38 mg

Sukkerarter i Brie, 45+

Det samlede indhold af sukkerarter i Brie, 45+ er 0,09 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brie, 45+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,09 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brie, 45+

Brie, 45+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Brie, 45+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Brie, 45+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Brie, 45+ er Cheese, Brie, 45 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brie, 45+.