Ernæringsdata for Brie, 45+
Energiindholdet i 100 gram Brie, 45+ er 280 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1171 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,8 g protein, 22 g fedt og 0,2 g kulhydrat.
- Protein: 20,8 gram
- Fedt: 22 gram
- Kulhydrat: 0,2 gram
Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Brie, 45+ er der 22 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brie, 45+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Brie, 45+ er 20,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1171 KJ |
Energi i kilokalorie | 280 kcal |
Fedt i alt | 22 g |
→ Mættede fedtsyrer | 14,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5,9 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,6 g |
Kolesterol | 72 mg |
Kulhydrat i alt | 0,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,2 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,5 g |
Vand | 53,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Brie, 45+
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Brie, 45+. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 193 RE |
D-vitamin | 0,229 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,229 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,554 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,554 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,34 mg |
B3-vitamin | 0,38 NE |
→ Niacin | 5,21 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,69 mg |
B6-vitamin | 0,235 mg |
B8-vitamin, Biotin | 6 µg |
B9-vitamin, Folat | 91 µg |
B12-vitamin | 1,65 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Brie, 45+
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 720 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 370 mg |
Jern (Fe) | 0,21 mg |
Jod (I) | 13,8 µg |
Kalium (K) | 108 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,25 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,048 mg |
Natrium (Na) | 647 mg |
Nikkel (Ni) | 4,96 µg |
Selen (Se) | 7 µg |
Zink (Zn) | 2,38 mg |
Sukkerarter i Brie, 45+
Det samlede indhold af sukkerarter i Brie, 45+ er 0,09 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 0,09 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Brie, 45+
Brie, 45+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Brie, 45+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Brie, 45+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Brie, 45+ er Cheese, Brie, 45 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brie, 45+.