Ernæringsdata for Brasen

Energiindholdet i 100 gram Brasen er 103 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 432 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,7 g protein, 4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,7 gram
  • Fedt: 4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Brasen er der 4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Brasen. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brasen er 16,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Brasen
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)432 KJ
Energi i kilokalorie103 kcal
Fedt i alt4 g
→ Mættede fedtsyrer0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol66 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand77 g (ml)

Vitaminer i Brasen

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Brasen, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brasen
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin14 RE
D-vitamin5,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,3 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brasen
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,07 mg
B3-vitamin4 NE
→ Niacin6,5 mg
→ Tryptofans bidrag2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brasen

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Brasen
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk63 mg
Fosfor (P), Phosphor210 mg
Jern (Fe)0,44 mg
Jod (I)7 µg
Kalium (K)350 mg
Kobber (Cu)0,028 mg
Krom (Cr), Chrom5,6 µg
Magnesium (Mg)26 mg
Mangan (Mn)0,087 mg
Natrium (Na)43 mg
Nikkel (Ni)10 µg
Selen (Se)24 µg
Zink (Zn)0,42 mg

Sukkerarter i Brasen

Det samlede indhold af sukkerarter i Brasen er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brasen
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Brasen

Brasen har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Brasen skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Brasen er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brasen Bream, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Brasen, rå.