Ernæringsdata for Bouillonterning
Energiindholdet i 100 gram Bouillonterning er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16 g protein, 8,9 g fedt og 23,7 g kulhydrat.
- Protein: 16 gram
- Fedt: 8,9 gram
- Kulhydrat: 23,7 gram
Af de 23,7 g kulhydrat er 23,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Bouillonterning er der 8,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Bouillonterning. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Bouillonterning er 16 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1004 KJ |
Energi i kilokalorie | 240 kcal |
Fedt i alt | 8,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 3,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 10 mg |
Kulhydrat i alt | 23,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 23,7 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 48,2 g |
Vand | 3,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Bouillonterning
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kødextrakt, terning. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 2,17 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 2,17 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,243 mg |
B3-vitamin | 4,47 NE |
→ Niacin | 4,57 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,1 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 32 µg |
B12-vitamin | 1 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Bouillonterning
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 60 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 320 mg |
Jern (Fe) | 1 mg |
Jod (I) | 390 µg |
Kalium (K) | 511 mg |
Kobber (Cu) | 0 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 43,3 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 22500 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 27,6 µg |
Zink (Zn) | 0 mg |
Sukkerarter i Bouillonterning
Det totale indhold af sukkerarter i Bouillonterning er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Bouillonterning
Bouillonterning har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Bouillonterning giver en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Bouillonterning er 2. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Bouillonterning er Meat extract, cube. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kødextrakt, terning.