Ernæringsdata for Bouillonterning

Energiindholdet i 100 gram Bouillonterning er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16 g protein, 8,9 g fedt og 23,7 g kulhydrat.

  • Protein: 16 gram
  • Fedt: 8,9 gram
  • Kulhydrat: 23,7 gram

Af de 23,7 g kulhydrat er 23,7 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Bouillonterning er der 8,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Bouillonterning. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bouillonterning er 16 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Bouillonterning
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1004 KJ
Energi i kilokalorie 240 kcal
Fedt i alt 8,9 g
→ Mættede fedtsyrer 4,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 10 mg
Kulhydrat i alt 23,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 23,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 48,2 g
Vand 3,3 g (ml)

Vitaminer i Bouillonterning

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kødextrakt, terning. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bouillonterning
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,17 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,17 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bouillonterning
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,243 mg
B3-vitamin 4,47 NE
→ Niacin 4,57 mg
→ Tryptofans bidrag 0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 32 µg
B12-vitamin 1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Bouillonterning

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Bouillonterning
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 60 mg
Fosfor (P), Phosphor 320 mg
Jern (Fe) 1 mg
Jod (I) 390 µg
Kalium (K) 511 mg
Kobber (Cu) 0 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 43,3 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 22500 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 27,6 µg
Zink (Zn) 0 mg

Sukkerarter i Bouillonterning

Det totale indhold af sukkerarter i Bouillonterning er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bouillonterning
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Bouillonterning

Bouillonterning har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Bouillonterning giver en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Bouillonterning er 2. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Bouillonterning er Meat extract, cube. Det kan være en god viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kødextrakt, terning.